Movares kiest Dimension Data voor volledige Unified Communications-oplossing

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  31-01-2008

Barneveld, 31 januari 2008 – Advies- en ingenieursbureau Movares heeft Dimension Data geselecteerd voor de volledige vernieuwing van zijn communicatie-infrastructuur. Dimension Data draagt zorg voor het ontwerp, de implementatie en het beheer van een geheel nieuwe infrastructuur op basis van Unified Communications voor drie locaties van Movares in Utrecht en Nieuwegein.

Movares is een advies- en ingenieursbureau dat oplossingen biedt voor capaciteits-, veiligheids- en inpassingsvraagstukken op het gebied van mobiliteit, infrastructuur en vervoersystemen.

Movares voert vanaf dit jaar binnen de organisatie flexwerken in, waardoor het aantal vaste werkplekken voor medewerkers daalt. Om de bereikbaarheid te blijven garanderen, moet Movares zorgen voor flexibele, werkplekonafhankelijke telefoniefaciliteiten. Dat vereist een flexibel, betrouwbaar, schaalbaar en toekomstgericht communicatieplatform.

Movares koos na een marktoriëntatie en RFP-procedure voor de aanbieding van Dimension Data. Adviesbureau BenN adviseerde Movares bij de selectie. Peter Dubbelman, ICT-adviseur bij Movares: “In het selectietraject onderscheidde Dimension Data zich door zijn kennis en ervaring met IP-telefonie en Microsoft-integraties. Daarnaast heeft Dimension Data op een creatieve en innovatieve wijze invulling gegeven aan onze pilotdoelstelling door directe integratie met Microsoft-toepassingen aan te bieden.”

Dimension Data implementeert voor Movares een nieuwe Unified Communications-communicatie-infrastructuur met 1.600 toestellen, een draadloos LAN, een IP-telefonieomgeving met 800 vaste IP-toestellen en een contactcenter voor 15 agents.

Om de bereikbaarheid, flexibiliteit en samenwerking van de Movares-medewerkers verder te verbeteren, wordt Microsoft Office Communications Server 2007 geïntegreerd met de Nortel IP-telefonieomgeving. Hierdoor wordt de functionaliteit van ‘Instant Messaging’ en ‘Presence Management’ toegevoegd aan het IP-telefonieplatform.

Als voicemailoplossing maakt Movares gebruik van Microsoft Exchange 2007 Unified Messaging. Hierdoor worden voicemailberichten als e-mailberichten in de Outlook-inbox van de medewerker gepresenteerd. De door Dimension Data aangeboden oplossing is volledig in lijn met de Innovative Communication Alliance (ICA) tussen Nortel en Microsoft.

Om flexibel werken en ‘vast-mobielintegratie’ mogelijk te maken, zet Movares verder 830 Nokia E-serie smartphones in met hierop de telefonie-client-software van Nortel. Tevens implementeert Dimension Data een Nokia i[I]ntellisync-beheeromgeving voor de Nokia-toestellen.

Naast de implementatie van de nieuwe Unified Communications-infrastructuur bij Movares hebben Dimension Data en Movares een vierjarige overeenkomst gesloten voor de levering van onderhoudsservices (Uptime) en een proactieve monitoringservice (Automatic Alarming). Uptime verzekert Movares van een minimale uitvaltijd en ondersteunt bij het oplossen van problemen. Automatic Alarming is een proactieve monitoringservice waarmee mogelijke problemen in het telefonienetwerk kunnen worden geïdentificeerd en de oorzaak ervan kan worden geanalyseerd. Hierdoor kunnen problemen worden opgelost voordat ze effect hebben op de bedrijfsvoering.

Ton van Horssen, Managing Director Dimension Data: “Wij richten ons al jaren succesvol op het ontwerpen, implementeren en managen van communicatieoplossingen op basis van IP. Wij waren een van de eerste integrators die Integrated Collaboration combineerden met IP-telefonieoplossingen tot goed werkende Unified Communications-omgevingen. Deze opdracht is voor ons een bevestiging dat de strategie die wij voeren, de juiste is. Ik ben verheugd dat Movares de keuze voor Dimension Data heeft gemaakt en ik kijk uit naar een langdurige samenwerking.”


Over Dimension Data
Dimension Data plc (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen plannen, bouwen en ondersteunen. Dimension Data combineert expertise op het gebied van netwerken, security, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met unieke vaardigheden op het gebied van consulting, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Dimension Data

Erik Bakker

Tel.: 0342 402 546

E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: [email protected]


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share