Netwerkinfrastructuur Juniper Networks vormt basis voor militaire samenwerking

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  12-06-2008
Trefwoorden: Defense, Cwid

Netwerkinfrastructuur Juniper Networks vormt basis voor militaire samenwerking


Routing, beveiliging en WAN-acceleratie zorgen voor snelle, betrouwbare en veilige communicatie CWID


Schiphol-Rijk, 12 juni 2008 – Juniper Networks neemt deel aan de Coalition Warrior Interoperability Demonstration (CWID) 2008. Het bedrijf levert hiervoor de netwerkinfrastructuur, inclusief routers, applicatieacceleratie- en beveiligingstechnologie aan QinetiQ. Dit is een wereldwijd toonaangevend defensie- en beveiligingstechnologiebedrijf. De Juniper-oplossingen vormen de kern van de netwerkinfrastructuur bij de jaarlijkse Engelse CWID-testen.
CWID is een uniek jaarlijks evenement op uitnodiging. Het wordt georganiseerd door de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff van de U.S. Combatant Commands, het British Ministry of Defence (MOD) en andere vooraanstaande militaire instanties. Deze instellingen testen tijdens het event de strategische communicatietechnologie in een gecontroleerde omgeving. De jaarlijks terugkerende doelstelling van de CWID in Groot-Brittannië is om interoperabiliteit te laten zien en nieuwe en opkomende technologie te onderzoeken te testen. Het MOD en zijn coalitiepartners kunnen hierdoor risico’s minimaliseren die verband houden met de ontwikkeling en planning van toekomstige technologische defensie-oplossingen. Zo biedt de CWID de internationale militaire gemeenschap de kans om oplossingen voor bevelvoering, controle, communicatie, computers, inlichtingenvergaring, bewaking en verkenning te evalueren. Dit gebeurt door het realistisch nabootsen van oorlogs- en terroristische situaties.
“Het slagveld in de 21e eeuw is de ultieme ‘mission-critical’-applicatie: snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging zijn cruciaal voor het netwerk en falen wordt niet getolereerd”, zegt Tim Hearn, Head of Public Sector Business, U.K. bij Juniper Networks. “CWID is een uitgelezen kans voor Juniper om zijn high-performance netwerkinfrastructuur te tonen in een gestandaardiseerde omgeving op basis van producten van verschillende leveranciers.”
De kern van de netwerkinfrastuctuur omvat Juniper Networks multi-service edge routers uit de M-serie. Deze routers consolideren diverse newerkfuncties (spraak, video, data, etc.) in een IP/MPLS-infrastructuur op een uiterst schaalbare en betrouwbare manier. QinetiQ gebruikt Juniper Networks Secure Services Gateway (SSG) en Juniper Networks Integrated Security Gateway (ISG) geïntegreerd met firewall/VPN-platformen, inclusief standalone intrusion detection- en prevention-platformen. Hiermee biedt QinetiQ uitgebreide geavanceerde bescherming en Unified Threat Management (UTM) op netwerk- en applicatieniveau. Deze beveiligingsoplossing van Juniper is gecertificeerd door Common Criteria* en FIPS*-programma’s. De oplossing zorgt voor handhaving van toegangsrechten en beleidsregels en analyseert bedreigingen en kwetsbare plekken. Daarnaast beheert Juniper Networks gedeelten van de beveiligingsimplementatie met Juniper Networks NetScreen-Security Manager (NSM).
De Juniper Networks WXC-platformen voor applicatieacceleratie worden gebruikt om de prestaties van uiteenlopende defensieapplicaties op het CWID-netwerk te optimaliseren. Deze applicaties zijn continu afhankelijk van snelle, betrouwbare en beveiligde gegevensstromen. De WXC optimaliseert het netwerkverkeer door middel van compressie en acceleratie. Daarnaast stroomlijnt het platform het netwerkverkeer door Quality of Service- en prioriteitstechnieken. QinetiQ gebruikt ook de Juniper Networks WXC CMS-software. Hiermee kan het bedrijf het MOD voorzien van uitgebreide prestatiegegevens van elke netwerkapplicatie.
Het MOD toetst de WXC-implementatie dit jaar aan strenge prestatiecriteria. Tijdens het voorgaande CWID-event bereikte de Juniper Networks WXC-oplossing vijf keer meer applicatie-optimalisatie in drie weken tijd. Dit vergrootte de bandbreedte met ruim factor zes.
* Common Criteria: EAL2: IDP 50, IDP 200, IDP 600 and IDP 1100, EAL4/EAL 4+: ISG 1000, ISG 2000; EAL4: SSG 5, SSG 20, SSG 520M, SSG 550M
* FIPS: ISG 1000, ISG 2000, SSG 5, SSG 20, SSG 520M, SSG 550M
####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Cwid, Defense,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share