Oracle breidt zijn Business Process Management-aanbod uit met ARIS-platform van IDS Scheer

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  14-08-2006
Trefwoorden: Bpm, Business Process Management, Oracle

Amsterdam, 14 augustus 2006 – Oracle heeft het ARIS-platform van IDS Scheer opgenomen in zijn Business Process Management-portfolio (BPM). Op basis van deze oplossingen wil het bedrijf de complete bedrijfsprocescyclus – van modelleren en simulatie tot en met inzet en optimalisatie binnen heterogene IT-systemen – mogelijk maken. Door deze samenwerking willen beide bedrijven BPM-initiatieven binnen organisaties optimaal ondersteunen en de afstemming van business en IT binnen BPM-initiatieven verbeteren.

Volgens de overeenkomst gaat Oracle zijn Oracle Business Process Analysis Suite leveren op basis van het krachtige ARIS-platform van IDS Scheer. Deze suite is een aanvulling op bestaande, op standaarden gebaseerde BPM-producten, zoals Oracle SOA Suite en Oracle BPEL Process Manager. De suite is inzetbaar in combinatie met Oracle en andere applicaties, en biedt businessanalisten en businessarchitecten modelleer-, simulatie- en publicatieopties. De Oracle-suites werken naadloos samen met de Oracle-applicatiebundels, waaronder Oracle E-business Suite en PeopleSoft- en Siebel-applicaties van Oracle. Deze zijn alle te gebruiken om bedrijfsprocessen voor Oracle Fusion Applications te modelleren en uit te voeren.

Met op standaarden gebaseerde BPM-technologieën kunnen organisaties bedrijfsprocessen bouwen, aanpassen en optimaliseren om zo hun concurrentievoordeel te vergroten. Bovendien voldoen ze dan eenvoudiger aan regelgevingseisen en verbetert de operationele efficiency. De complementaire technologieën van Oracle en IDS Scheer verbeteren het begrip van processen en versnellen het documenteren en aanpassen ervan, zodat ze sneller inspelen op veranderende businessbehoeften en IT-eisen. Deze mogelijkheden maken beheersbare procesautomatisering en optimalisatie mogelijk via gedeelde metadata en een repository. Hierdoor worden wijzigingen in de Business Process Execution Language-laag (BPEL) automatisch in de ontwerp- en modelleerlaag verwerkt en vice versa.

“Samenwerking met een leverancier die in staat is om diverse componenten te integreren in een BPM-suite, biedt organisaties grote voordelen”, zegt Jim Sinur, vice-president en analist van Gartner. “Deze integratie biedt maximale ROI door hergebruik, minimaliseert beheerkosten en voorkomt fouten door gebruik van diverse technologieën. Diepgaande integratie vindt plaats op repository-niveau. Klanten moeten het integratieniveau van BPM-oplossingen dan ook goed onderzoeken.”

“Het modelleren van bedrijfsprocessen is een kernonderdeel van elk BPM-initiatief. Onze gezamenlijke klanten hebben ons naar deze integratie van best-of-breed-technologieën geleid”, zegt Dr. Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur en directeur Product Division van IDS Scheer. “We hebben onze ervaring met Oracle BPM-initiatieven ingezet voor de nieuwe Oracle Business Process Analysis Suite op basis van ARIS. Hierdoor kunnen Oracle-klanten procesgebaseerde softwareconfiguraties en SOA’s naadloos implementeren. Met Oracle als strategische reseller van ARIS kunnen we dit grote marktpotentieel optimaal benutten.”

Amlan Debnath, vice-president Server Technologies van Oracle: “Organisaties gebruiken steeds vaker BPM-platforms als Oracle SOA Suite om hun flexibiliteit te vergroten en aan regelgeving te voldoen. Samen met IDS Scheer bieden we de enige open, op standaarden gebaseerde BPM-oplossingen die voldoen aan de eisen van businessanalisten en ontwikkelaars.”

Beschikbaarheid
Oracle Business Process Analysis Suite is vanaf de herfst breed beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.oracle.com/goto/bpm.

###

Over IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met het ARIS-platform biedt het bedrijf klanten een geïntegreerd en compleet portfolio voor ontwerp, implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. De ARIS-toolset is onderdeel van het ARIS-platform en de meest gebruikte tool ter wereld voor procesmodellering. Door een strategisch samenwerkingsverband met SAP zijn de ARIS-tools en -methodes gestandaardiseerd voor het SAP NetWeaver-platform. IDS Scheer is in 1984 opgericht door August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en met partners momenteel circa vierduizend klanten in ruim vijftig landen. Wereldwijd werken meer dan 2.400 mensen voor IDS Scheer. In Duitsland behoort het bedrijf tot de top 10 van IT-dienstverleners. In Centraal- en Oost-Europa wordt IDS Scheer beschouwd als marktleider. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Echange en behoort tot de 110 grootste bedrijven in Duitsland (DAX110). Voor meer informatie: www.ids-scheer.com.

Trefwoorden: Bpm, Business Process Management, Oracle

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share