Red Bee Media selecteert Cordys voor mediaoplossing

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  02-12-2008
Trefwoorden: Bpm, Cordys

Red Bee Media selecteert Cordys voor mediaoplossing
Schaalbaar en flexibel Business Process Management zorgt voor onderscheidend vermogen

Putten, 2 december 2008 – Cordys, wereldwijd toonaangevend leverancier van next generation Business Process Management-software (BPM), ondersteunt Red Bee Media bij zijn mediamanagementdiensten voor grote omroepen. Red Bee Media is een vooraanstaande omroepserviceprovider in het Verenigd Koninkrijk. Met 1.400 medewerkers is het bedrijf de grootste dienstverlener voor omroepuitzendingen en kanaalbeheer in dit land. Klanten van Red Bee Media zijn onder andere de BBC, UKTV, Channel 4 en Virgin Media TV.

Red Bee Media kan met het Cordys Business Operations Platform bedrijfsprocessen sneller en effectiever automatiseren op basis van een Service-Oriented Architecture (SOA). De omroepserviceprovider gebruikt het Cordys-platform voor het beheer van de logistieke media-activiteiten: van het inboeken van materiaal en de planning tot en met productiebeheer van ondertitels en uitzendingen.

“De keuze voor de juiste technologiepartner was een bedrijfskritische beslissing”, zegt Sue Farrell, Head of Architecture bij Red Bee Media. “Cordys heeft laten zien verstand te hebben van de dynamiek van onze activiteiten. Daarnaast heeft Cordys veel ervaring met het beheer van complexe bedrijfsprocessen in andere sectoren. De markten voor omroepen, communicatie en IT komen steeds meer naar elkaar toe. Om die reden hebben we gekozen voor een SOA-strategie voor de integratie van systemen. Dit zorgt voor een flexibel platform om nieuwe diensten te leveren. Flexibiliteit en de snelle introductie van nieuwe diensten zijn belangrijke onderscheidende kenmerken in deze branche.”

Flexibiliteit is een van de belangrijkste behoeften van Red Bee Media. Het bedrijf moet snel kunnen reageren op veranderende wensen en bedrijfsprocessen continu kunnen aanpassen.

“Red Bee Media zocht een strategische partner die de automatisering van workflows in diverse processen en systemen kan ondersteunen”, zegt Jon Pyke, Chief Strategy Officer van Cordys. “Ze zochten buiten de traditionele omroepsector naar een oplossing die voldeed aan hun specifieke behoeften. Schaalbaar en flexibel Business Process Management biedt organisaties de onderscheidende voordelen die nodig zijn om innovatief te zijn en de flexibiliteit te vergroten. We zijn verheugd dat Red Bee Media Cordys heeft gekozen om hier een bijdrage aan te leveren.”

Het Cordys Business Operations Platform stelt bedrijven in staat om hun flexibiliteit te vergroten. Dit maakt snelle, organisatorische veranderingen mogelijk en ondersteunt ze bij innovaties in bedrijfsactiviteiten. Hierdoor kunnen bedrijven de klant echt centraal stellen. Klanten in de gehele wereld profiteren met het Cordys-platform van hogere productiviteit, kortere time to market en snellere reactie op veranderende markteisen.

###

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie. Het toonaangevende Business Operations Platform van Cordys bestaat uit een complete suite voor de volgende generatie Business Process Management (BPM) en Business Activity Monitoring (BAM), en een open, geïntegreerde set van tools en technologieën, waaronder een Composite Application Framework (CAF), Master Data Management (MDM) en een SOA Grid. Het Cordys-platform stelt klanten in staat de snelheid van verandering drastisch te verhogen. Hierdoor veranderen zij de bedrijfsvoering dermate om een echte, klantgerichte bedrijfsvoering te realiseren. Wereldwijd hebben Global 2000-bedrijven gekozen voor Cordys om hun bedrijfsprestaties te verbeteren om een hogere productiviteit en veiligheid en een kortere time to market te realiseren en daarnaast sneller te kunnen inspelen op veranderende eisen vanuit de markt. Cordys heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, India en Israël.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans / Paul Maris
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: [email protected]Trefwoorden: Bpm, Cordys

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share