RIM introduceert eerste BlackBerry flip phone

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  11-09-2008
Trefwoorden: Blackberry Pearl 8220

10 september 2008

RIM introduceert eerste BlackBerry flip phone
De nieuwe BlackBerry Pearl 8220 clamshell smartphone beschikt over geavanceerde mobile messaging-mogelijkheden

Waterloo, Canada – Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM, TSX: RIM) lanceert de BlackBerry® PearlTM Flip 8220 smartphone. Dit is de eerste BlackBerry® in clamshell-uitvoering.

De nieuwe BlackBerry Pearl Flip biedt liefhebbers van clamshell-telefoons alle geavanceerde functionaliteit van een BlackBerry smartphone in een prettig en bekend ontwerp. In één snelle beweging opent zich een wereld aan mogelijkheden van de meest populaire mobiele messaging-oplossing, samen met uitgebreide internet- en mulitmedia-opties. Stuur vrienden en familie een berichtje, bel ze op, surf over het internet, maak een foto, bekijk een video of luister muziek. Het kan allemaal, en dat alles in de populaire clamshell-vorm.

De BlackBerry Pearl Flip smartphone is voorzien van quad-band EDGE en is geavanceerd en toegankelijk tegelijk. Het toestel heeft een oplichtende voorkant en een met chroom afgewerkte behuizing. De BlackBerry Pearl Flip smartphone weegt, ondanks dat hij boordevol krachtige functies zit, toch slechts rond de 100 gram. Met zijn geringe afmetingen van 3,9 x 1,9 x 0,7 inch stopt de gebruiker hem eenvoudig in tas of zak. Het toestel heeft twee lichtgevoelige kleurenschermen met hoge resolutie. Op het buitenste LCD-scherm ziet de gebruiker zonder het toestel open te klappen, welke e-mails, sms’jes en telefoontjes er binnenkomen. Het grote LCD-scherm (240 X 320) binnenin is uitermate geschikt om berichten, video’s en internetpagina’s te tonen; indrukwekkend gedetailleerd en contrastrijk.

"BlackBerry smartphones zijn wereldwijd een groot aanhoudend succes. De introductie van dit model zal hier zeker verder aan bijdragen”, zegt Mike Lazaridis, President en Co-CEO bij Research In Motion. “De BlackBerry Pearl Flip is compleet en heeft een uniek en toegankelijk design. Het is de logisch stap voor flip phone-gebruikers die meer willen doen dan alleen bellen.”

EERSTEKLAS SMARTPHONE
De BlackBerry Pearl Flip is een mobiele telefoon van topkwaliteit. Het toestel biedt kraakheldere spraakkwaliteit. Opengeklapt past hij zich perfect aan de vorm van ieders gezicht aan. Hierdoor komt het spraakgedeelte dichter bij de mond, waardoor het voeren van gesprekken natuurlijk aanvoelt. Deze BlackBerry beschikt over ontelbare telefoonfuncties, zoals Speaker Independent Voice Recognition (SIVR) voor Voice Activated Dialing (VAD), ondersteuning voor mp3-ringtones en intuïtieve telefoonbeheerfuncties zoals ‘smart dialing’, conference calls, sneltoetsen, doorschakelen, ‘voicemail attachment playback’ en onderdrukking van storend achtergrondgeluid. De telefoon beschikt eveneens over een speakerphone en Bluetooth® 2.0. Hier kan de gebruiker een handsfree hoofdtelefoon op aansluiten, evenals stereo hoofdtelefoons, carkits en andere Bluetooth randapparatuur zoals een GPS-ontvanger. De verwijderbare en oplaadbare 900 mAhr accu levert vier uur spreektijd en meer dan veertien dagen standby-tijd.

KRACHTIGE MESSAGING
Net als alle BlackBerry smartphones, biedt de BlackBerry Pearl Flip de meest uitgebreide en betrouwbare messaging-oplossing. Zo beschikt de BlackBerry Pearl Flip over een groot SureType® QWERTY-toetsenbord* waarop de gebruiker zijn berichten en telefoonnummers snel en gemakkelijk kan intoetsen. Daarnaast biedt het toestel geïntegreerde toegang tot de vooraanstaande BlackBerry draadloze diensten. Gebruikers kunnen tot maximaal tien persoonlijke en zakelijke e-mailaccounts instellen en natuurlijk sms’jes en instant messages ontvangen en versturen. Daarnaast is het mogelijk om verbinding te maken met populaire sociale netwerken, om contact te onderhouden met vrienden, familie en collega’s. De Data Viz® Documents to Go® softwaresuite is standaard geïnstalleerd. Deze software zorgt ervoor dat gebruikers Microsoft® Word-, Excel- en PowerPoint-documenten direct kunnen aanpassen op hun BlackBerry. De BlackBerry Pearl Flip heeft ondersteuning van BlackBerry® Internet Service, BlackBerry® Unite!, BlackBerry® Professional Software en BlackBerry® Enterprise Server. Dit levert een optimale integratie op met zakelijke e-mail en de noodzakelijke beveiligings- en IT-protocollen van bedrijven die smartphones in de organisatie willen inzetten als communicatiemiddel.

MOBIELE MULTIMEDIA
De BlackBerry Pearl Flip biedt het perfecte entertainment voor onderweg, met een geavanceerde mediaspeler voor het bekijken van foto’s en video’s en het luisteren naar muziek. De gebruiker kan zijn video’s afspelen op het grote binnenscherm, zowel horizontaal als verticaal. Hij kan zijn afspeellijsten op het toestel beheren en er is een equalizer met elf standaardfilters, waaronder ‘lounge’, ‘jazz’ en ‘hiphop’. Hiermee kan de gebruiker zijn audio-instellingen aanpassen voor de hoofdtelefoon of externe luidspreker.

De BlackBerry Pearl Flip ondersteunt de nieuwe BlackBerry® Media Sync-programma, waarmee het gemakkelijk is de muziekbestanden van iTunes op de smartphone te synchroniseren***. Daarnaast heeft de smartphone een microSD/SDHD- kaartingang waar tot 16GB** kan worden opgeslagen. De snelle USB 2.0-ingang zorgt ervoor dat gebruikers bestanden snel kunnen overzetten van de computer naar de smartphone. Voor het beheer van muziek en video’s heeft RIM de smartphone voorzien van het BlackBerry® Desktop Manager-programma. Hierin zitten de Roxio® Media Manager voor BlackBerry® en de Roxio Photosuite® 9 LE, voor het creëren van fotoboeken en het bewerken van foto’s.

FLIP BOORDEVOL FUNCTIONALITEIT
De BlackBerry Pearl Flip is voorzien van tal van verschillende features en dat in een uiterst compact design. Het apparaat bezit spraak-, e-mail-, messaging-, agenda-, browser- en multimedia-applicaties. Bovendien zijn er voor dit toestel duizenden andere mobiele applicaties beschikbaar. De gebruiker kan met de twee megapixel camera met flits, zoom en video-opnamemogelijkheid**** speciale momenten eenvoudig vastleggen. BlackBerry Maps biedt kaarten en snelle stap-voor-stap aanwijzingen. Een verbeterde HTML-browser geeft internetpagina’s prachtig weer in zowel ‘Column View’ als ‘Page View’. De gebruiker kan bovendien kiezen uit internetpagina’s in de desktop- of mobiele stand. De browser ondersteunt eveneens Real Time Streaming Protocol (RTSP) voor het kijken naar online streaming video’s van websites zoals YouTube.com. De BlackBerry Pearl Flip smartphone beschikt over functionaliteit om eenvoudig verbinding te maken met een WiFi®-netwerk (802.11 b/g) met ondersteuning voor UMA (unlicensed mobile access). Hiermee neemt het bereik van de gebruiker voor het versturen en ontvangen van gegevens enorm toe. Daarnaast maakt WiFi gesprekken via draadloze (thuis)netwerken en WiFi hotspots mogelijk.

ACCESOIRES
De BlackBerry Pearl Flip wordt geleverd met een groot aantal accessoires, waaronder een stereo hoofdtelefoon, reisoplader en USB-snoer. Accessoires voor BlackBerry smartphones, waaronder riem- en draagtasjes, opladers, hoofdtelefoons van goede kwaliteit, de BlackBerry® Remote Stereo Gateway en Bluetooth headsets, zijn verkrijgbaar in de winkel of online via www.shopblackberry.com.

BESCHIKBAARHEID
De BlackBerry Pearl Flip smartphone is vanaf deze herfst verkrijgbaar bij mobiele aanbieders over de hele wereld. Bezoek voor meer informatie www.BlackBerryPearl.com. Voor beeldmateriaal en video van de BlackBerry Pearl Flip: http://rim.mediaseed.tv/.

* Het BlackBerry-toetsenbord is eveneens leverbaar met een AZERTY- en QWERTZ-configuratie voor andere taalgroepen.
** MicroSD/SDHC-geheugenkaarten zijn op dit moment beschikbaar met een capaciteit tot 8 GB. De BlackBerry Pearl Flip smartphone ondersteunt echter ook de nog te verschijnen 16 GB microSD/SDHC-kaarten.
*** Bepaalde muziekbestanden worden mogelijk niet ondersteund, waaronder bestanden die van DRM-technologieën (digital rights management) zijn voorzien.
**** Voor video-opnamen is een microSD-kaart nodig.

###

Over Research In Motion (RIM)
Research In Motion is een toonaangevende ontwerper, producent en wereldwijd leverancier van draadloze oplossingen voor mobiele communicatie. RIM levert oplossingen en platforms voor de toegang tot tijdsgevoelige informatie, zoals e-mail, telefoon, sms, internet en applicaties. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf geïntegreerde hardware, software en diensten die verschillende draadloze netwerkstandaarden ondersteunen. Met de technologie van RIM voorzien andere ontwikkelaars en fabrikanten hun diensten en producten van draadloze verbindingen voor gegevenstoegang. Duizenden organisaties over de gehele wereld gebruiken RIM-producten, -diensten en -technologie. Hiertoe behoren onder andere het BlackBerry® draadloze platform, de RIM Wireless Handheld™-productserie, softwareontwikkeltools, radiomodems en software- en/of hardwarelicenties. RIM is opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Waterloo, Canada. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific. RIM is genoteerd aan de Nasdaq Stock Market (Nasdaq: RIMM) en aan de Toronto Stock Exchange (TSX: RIM). Voor meer informatie: www.rim.com of www.blackberry.com.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR for RIM
Paul Maris / Lianne van Dijk
+31 (0)30 – 65 65 070
[email protected]

RIM
Julie Paillard
Public Relations Manager, France & Benelux
Tel.: +33 6 62 11 38 43
[email protected]


Forward-looking statements in this news release are made pursuant to the "safe harbor" provisions of the United States Private Securities Litigation Reform Act of 1995. When used herein, words such as "intend" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Forward-looking statements are based on assumptions made by and information available to Research In Motion Limited. Investors are cautioned that such forward-looking statements involve risks and uncertainties. Important factors that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements include, without limitation, possible product defects and product liability, risks related to international sales and potential foreign currency exchange fluctuations, the initiation or outcome of litigation, acts or potential acts of terrorism, international conflicts, significant fluctuations of quarterly operating results, changes in Canadian and foreign laws and regulations, continued acceptance of RIM's products, increased levels of competition, technological changes and the successful development of new products, dependence on third-party networks to provide services, dependence on intellectual property rights, and other risks and factors detailed from time to time in RIM's periodic reports filed with the United States Securities and Exchange Commission, and other regulatory authorities. RIM has no intention or obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.

The BlackBerry and RIM families of related marks, images and symbols are the exclusive properties and trademarks of Research In Motion Limited. RIM, Research in Motion and BlackBerry are registered with the U.S. Patent and Trademark Office and may be pending or registered in other countries. Wi-Fi is a registered trademark of the Wi-Fi Alliance. All other brands, product names, company names, trademarks and service marks are the properties of their respective owners. RIM assumes no obligations or liability and makes no representation, warranty, endorsement or guarantee in relation to any aspect of any third party products or services.


Trefwoorden: Blackberry Pearl 8220

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share