Ruim 1 miljoen downloads Facebook-applicatie voor BlackBerry-smartphones

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  08-04-2008
Trefwoorden: Facebook, Blackberry

Ruim 1 miljoen downloads Facebook-applicatie voor BlackBerry-smartphones

Waterloo, Canada/ Bunnik, 8 april 2008 – Het aantal downloads van de Facebook-applicatie voor BlackBerry-smartphones heeft de één miljoen overstegen. Dat meldt Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM). De BlackBerry-softwareapplicatie biedt snelle en eenvoudige toegang tot de populaire netwerksite Facebook. De applicatie maakt hierbij gebruik van de pushgebaseerde BlackBerry-systeemarchitectuur en van het Facebook-platform. RIM lanceerde de applicatie tijdens de CTIA Wireless IT and Entertainment-show op 24 oktober 2007.

“Bij de introductie van de Facebook-applicatie voor BlackBerry-smartphones waren we ervan overtuigd dat consumenten de meerwaarde van sociale netwerken met mobiliteit zouden inzien. Met ruim één miljoen downloads is onze verwachting nu werkelijkheid geworden”, zegt Mark Guibert, vicepresident Corporate Marketing van RIM. “Deze innovatieve mobiele applicatie maakt het voor Facebook-gebruikers nog eenvoudiger om overal en altijd contact te houden met wie ze maar willen. Dit komt mede door de combinatie met de uitgebreide mogelijkheden van de BlackBerry-smartphone en het uitzonderlijke gemak van pushgebaseerde e-mail.”

Gebruikers van de Facebook-applicatie voor BlackBerry-smartphones kunnen draadloos berichten, foto’s, ‘pokes’ en ‘wall posts’ versturen en bekijken. De uitgebreide applicatie functioneert onafhankelijk van de browser. De toepassing verstuurt automatisch meldingen naar de BlackBerry-smartphones van de Facebook-gebruikers wanneer vrienden en collega’s ze memo’s, wall posts of pokes hebben gestuurd. Met de applicatie kunnen gebruikers een foto nemen, deze uploaden naar de site en voorzien van ‘captions’ en ‘tags’. Daarnaast is het mogelijk om snel en eenvoudig vrienden uit te nodigen, events en fotoalbums te beheren, en onderweg de status aan te passen.

Sinds de initiële lancering heeft RIM de Facebook-applicatie voor BlackBerry-smartphones beschikbaar gemaakt in het Frans, Duits en Spaans. De softwareapplicatie is gratis te downloaden van www.facebook.com/blackberry en van www.blackberry.com/go/facebook, of met een BlackBerry-smartphone vanaf m.facebook.com of mobile.blackberry.com.

###

Over Research In Motion (RIM)
Research In Motion is een toonaangevende ontwerper, producent en wereldwijd leverancier van draadloze oplossingen voor mobiele communicatie. RIM levert oplossingen en platforms voor de toegang tot tijdsgevoelige informatie, zoals e-mail, telefoon, sms, internet en applicaties. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf geïntegreerde hardware, software en diensten die verschillende draadloze netwerkstandaarden ondersteunen. Met de technologie van RIM voorzien andere ontwikkelaars en fabrikanten hun diensten en producten van draadloze verbindingen voor gegevenstoegang. Duizenden organisaties over de gehele wereld gebruiken RIM-producten, -diensten en -technologie. Hiertoe behoren onder andere het BlackBerry® draadloze platform, de RIM Wireless Handheld™-productserie, softwareontwikkeltools, radiomodems en software- en/of hardwarelicenties. RIM is opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Waterloo, Canada. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific. RIM is genoteerd aan de Nasdaq Stock Market (Nasdaq: RIMM) en aan de Toronto Stock Exchange (TSX: RIM). Voor meer informatie: www.rim.com of www.blackberry.com.

Voor meer informatie:
RIM
Julie Paillard
Public Relations Manager, France & Benelux
Tel.: +33 6 62 11 38 43
[email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris / Lianne van Dijk
+31 (0)30 – 65 65 070
[email protected]
Trefwoorden: Blackberry, Facebook

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share