Satyam draagt bij aan ontwikkeling standaard voor auto-elektronica

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  30-10-2008
Trefwoorden: Autosar, Satyam

Satyam draagt bij aan ontwikkeling standaard voor auto-elektronica
Ook ondersteuning codehergebruik voor kortere ontwikkeltijd en time-to-market; demonstratie op conferentie driveIT in Stuttgart

Hoofddorp, 30 oktober 2008 – IT-dienstverlener Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is Associated Member geworden van AUTOSAR (Automotive Open System Architecture). Dit is een samenwerkingsverband van Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en (gereedschap)leveranciers voor de automotive-sector. Het samenwerkingsverband heeft als doelstelling om open standaarden voor auto-elektronicasystemen te ontwikkelen ter vervanging van de losse bedrijfsstandaarden binnen de industrie. AUTOSAR ontwikkelt ook standaarden voor basissoftware, zoals de runtime-omgeving, voor het netwerk en voor standaardbeheer.

Door de deelname aan AUTOSAR breidt Satyam zijn aanwezigheid in de servicemarkt binnen de outsourced automotive-industrie verder uit. Het bedrijf laat zijn innovaties en ontwikkelingen (met name geïntegreerde systemen, actieve veiligheidsondersteuningen en ondersteuning van autobestuurders) op dit gebied zien op driveIT. Deze internationale beurs en conferentie voor automotive-software en –elektronica vindt plaats in Stuttgart, Duitsland, op 4 en 5 november 2008.

“AUTOSAR is een prestigieuze organisatie. We zijn bijzonder enthousiast dat we een actieve rol kunnen spelen in de AUTOSAR-programma’s”, zegt Kenneth Taormina, senior vicepresident van Satyam en directeur van de Satyam Manufacturing Enterprise Solutions Group. “De organisatie helpt bedrijven in de automotive-industrie om samen te werken aan de ontwikkeling van standaarden. Hiermee kunnen ze hun daadwerkelijke bedrijfswaarde bewijzen in de markt. Deze aanpak zorgt voor innovatie en gezonde competitie. Daarnaast biedt het succesvolle bedrijven de mogelijkheid om uit te blinken.”

De open architectuur van AUTOSAR creëert een plug-and-play omgeving. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid softwaremodellen naadloos en zonder storing te plaatsen in breed geaccepteerde elektronica-architecturen. Door de gestandaardiseerde architectuur kunnen organisaties zich richten op hun kerntaken, zoals de ontwikkeling van nieuwe en unieke eigenschappen. Zo zijn ze in staat onderscheidende producten te maken en klanten optimaal van dienst te zijn.

“Satyam is een gerespecteerde wereldwijde dienstenleverancier. Het bedrijf heeft bijzonder veel ervaring in het oplossen van complexe bedrijfsprocessen en in het doorvoeren van organisatieveranderingen bij automotive-bedrijven”, zegt Juergen Moessinger van AUTOSAR. “We verwelkomen de 800 architectuurexperts van Satyam en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

De AUTOSAR-programma’s faciliteren ook het hergebruik van codes. Dit leidt tot een meer robuuste en betrouwbare softwarebasis. Het hergebruik van automotive-software vermindert de ontwikkelingskosten en time-to-market aanzienlijk.

Doordat Satyam toetreedt tot het consortium, krijgt het toegang tot de AUTOSAR-standaarden, waaronder veel standaarden die niet openbaar zijn. Ook kan het bedrijf hierdoor zijn automotive-klanten optimaal ondersteunen bij de ontwikkeling van innovatieve, voordelige oplossingen voor een nieuwe generatie voertuigen.

“Deelname aan AUTOSAR is een belangrijke stap voor Satyam”, zegt Taormina. “Het weerspiegelt onze pogingen om onze aanwezigheid in de servicemarkt binnen de outsourced automotive-industrie te vergroten. Ook bewijzen we hiermee dat we ons volledig inzetten voor het bewerkstelligen van prestatieverbeteringen.”

De toetreding van Satyam tot AUTOSAR volgt op enkele andere belangrijke mijlpalen in de automotive-industrie, die het bedrijf onlangs bereikte. Zo heeft de Satyam Automotive Embedded Engineering Practice het Pathfinder Maturity Level 5 bereikt. Satyam is pas het derde bedrijf met deze certificering.

###
Over Satyam
Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in 20* verschillende sectoren in 65* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 52.865* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 690* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoren 185 klanten tot de Fortune® 500. Voor meer informatie: www.satyam.com.

* Per 30 september 2008.


Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Telefoon: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: [email protected]

Satyam Computer Services Ltd.
Sandeep Thawani
Telefoon: + 44 (0)20 7715 5000
E-mail: [email protected]

Safe Harbor
This press release contains forward-looking statements within the meaning of section 27A of Securities Act of 1933, as amended, and section 21E of the Securities Exchange Act of 1934, as amended. The forward-looking statements contained herein are subject to certain risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those reflected in the forward-looking statements. Satyam undertakes no duty to update any forward-looking statements. For a discussion of the risks associated with our business, please see the discussions under the heading “Risk Factors” in our report on Form 6-K concerning the quarter ended June 30, 2008, furnished to the Securities and Exchange Commission on July 25, 2008, and the other reports filed with the Securities and Exchange Commission from time to time.
These filings are available at http://www.sec.gov.


Trefwoorden: Autosar, Satyam

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share