Satyam haalt in zeven weken 250 miljoen dollar aan nieuwe contracten binnen

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  24-02-2009
Trefwoorden: Satyam

Satyam haalt in zeven weken 250 miljoen dollar aan nieuwe contracten binnen
Nieuwe contracten onderstrepen hersteld klantvertrouwen

Hoofddorp, 24 februari 2009 – Satyam Computer Services Limited (Euronext Amsterdam: SAYE; NYSE: SAY) heeft in zeven weken tijd nieuwe contracten ter waarde van ruim 250 miljoen dollar afgesloten. Het bedrijf is hiermee terug op de goede weg naar continuïteit en een groeiend klantvertrouwen. De nieuw aangestelde raad van bestuur leverde een belangrijke bijdrage aan de positieve richting die het bedrijf is ingeslagen.
De heer Kiran Karnik, voorzitter van de raad van bestuur van Satyam: “De raad van bestuur is zeer tevreden met de voortgang van het stabilisatieprogramma van Satyam en waardeert de inspanningen van medewerkers die bijdragen aan het herstelde klantvertrouwen.”

“De positieve houding van Satyam-medewerkers heeft ons geholpen bij het binnenhalen van nieuwe orders en de uitbreiding van contracten ter waarde van in totaal meer dan 250 miljoen dollar. Dit is gerealiseerd in een periode van slechts zeven weken”, zegt de heer A.S. Murty, CEO van Satyam. “Het recente succes omvat één enkele order van vijftig miljoen dollar en contracten in diverse branches en regio’s, een positieve tendens. Meer dan de helft van de omzet komt uit nieuwe orders, wat het herstelde klantvertrouwen onderstreept.”

De heer Parekh, bestuurslid van de raad van bestuur van Satyam: “De raad van bestuur heeft het proces voor de zoektocht naar een strategische investeerder goedgekeurd en is gestart met het goedkeuringsproces vanuit de overheid.” Verder heeft de raad van bestuur het Indiase Ministry of Corporate Affairs aanbevolen om Price Waterhouse (PW) niet langer te laten optreden als statutair auditors van het bedrijf. Ook PW is hiervan op de hoogte gesteld. PW heeft zijn ontslag inmiddels ingediend. Satyam is voornemens om nieuwe statutair auditors aan te stellen.

“De raad van bestuur heeft de CEO, de heer A.S. Murty, geautoriseerd om een plan voor het behoud van de belangrijkste Satyam-medewerkers af te ronden en uit te rollen”, zegt de heer Achuthan, lid van de raad van bestuur van Satyam. “Deze medewerkers zijn samen met de Boston Consulting Group en speciale adviseurs in kaart gebracht. Daarnaast worden de nodige acties ondernomen om het plan voor uitgaven en winstoptimalisatie te verfijnen.”

De heer Manoharan, directeur van Satyam, over de financiële situatie: “We gebruiken de bankmiddelen op een gecontroleerde en gefaseerde manier om zo tegemoet te komen aan directe en middellange termijnbehoeften op operationeel gebied. Hieronder vallen ook leveranciersbetalingen. Het goede nieuws is, dat we ongevraagde financiering aangeboden krijgen van banken.”

De recente meeting van de raad van bestuur was de zevende sinds deze raad werd ingesteld op 10 januari 2009. Bij de bijeenkomst waren ook speciale adviseurs, juridische adviseurs en senior vertegenwoordigers van Boston Consulting Group aanwezig.

###
Over Satyam
Satyam (Euronext Amsterdam: SAYE; NYSE: SAY) is een vooraanstaande wereldwijde business- en IT-dienstverlener. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in verschillende sectoren.
Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een geavanceerd wereldwijd leveringsmodel om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. De professionals van Satyam blinken onder andere uit in engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer.
Vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië bedient Satyam een groot aantal klanten, waaronder uit de Fortune® 500. Voor meer informatie: www.satyam.com.

Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Telefoon: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: [email protected]

Satyam Computer Services Ltd.
Sandeep Thawani
Telefoon: + 44 (0)20 7715 5000
E-mail: [email protected]


Safe Harbor
This press release contains forward-looking statements within the meaning of section 27A of Securities Act of 1933, as amended, and section 21E of the Securities Exchange Act of 1934, as amended. The forward-looking statements contained herein are subject to certain risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those reflected in the forward-looking statements. Satyam undertakes no duty to update any forward-looking statements. For a discussion of the risks associated with our business, please see the discussions under the heading “Risk Factors” in our report on Form 6-K concerning the quarter ended December 31, 2007, furnished to the United States Securities Exchange Commission on January 28, 2008 and the other reports filed with the Securities Exchange Commission from time to time. These filings are available at http://www.sec.gov. This announcement is not an offer of securities for sale in the United States. Securities may not be offered or sold in the United States absent registration or an exemption from registration. Any public offering of securities to be made in the United States will be made by means of a prospectus that may be obtained from Satyam and that will contain detailed information about Satyam and its and its management, as well as financial statements.Trefwoorden: Satyam

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share