Satyam krijgt ‘Preferred Engineering Supplier Status’ van EADS

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  16-06-2008
Trefwoorden: Satyam

Door deze nieuwe status helpt Satyam EADS, moederbedrijf van Airbus, kostenbesparende maatregelen te nemen en de productietijd te verkorten


Hoofddorp, 16 juni 2008 – Satyam Computer Services Ltd. (NYSE: SAY), wereldwijd marktleider op het gebied van IT-advies en -dienstverlening, heeft de ‘Tier 1 Engineering Supplier Status’ ontvangen van EADS (NYSE: EADS), internationaal marktleider in de luchtvaart- en defensiesector.

Satyam krijgt de status na een kritische selectie uit ongeveer 2.000 internationale leveranciers. De Tier 1-toekenning is een belangrijk onderdeel van het E2S-programma van EADS, dat het Power8-programma van Airbus ondersteunt. Dit is een initiatief dat de EADS-organisaties stimuleert om hun bedrijfskritische activiteiten uit te besteden om zo jaarlijks 2,1 miljard euro te besparen. Deze strategie is onder andere noodzakelijk voor Airbus en EADS als maatregel om de negatieve effecten van de zwakke dollar ten opzichte van de euro gedeeltelijk te compenseren.

Satyam werkt al meer dan drie jaar samen met EADS. Het bedrijf leverde diensten aan Airbus, onder andere bij het ontwerpen van de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het bedrijf heeft naast de reeds bestaande locaties speciaal voor de dienstverlening aan Airbus een extra vestiging geopend in Bangalore (India). Hier werkt een grote groep technische medewerkers van Satyam en gebruikmakend van zijn RightSourcing-model, repliceert het bedrijf elke dag nauwgezet de Airbus-omgeving.

“Deze toekenning is het bewijs van de toegevoegde waarde die Satyam aan EADS biedt”, zegt drs. Peter M. Heij, Head of Continental European Operations bij Satyam. “Europa is voor ons een heel belangrijke markt en de combinatie met de luchtvaart- en defensieseector maakt deze relatie uniek. Daarom zien we onze samenwerking met EADS ook als een strategische. We zijn erg verheugd dat we EADS een breed dienstenassortiment kunnen aanbieden via een geavanceerd ‘global sourcing’- model. We zijn er ook erg trots op dat we nu preferred leverancier zijn voor zowel engineering- als softwareontwikkelingsdiensten.”

Het team van Satyam werkzaam in de lucht- en ruimtevaart industrie, bestaat uit 1.000 medewerkers die momenteel werken voor zes van de tien grootste bedrijven ter wereld in dit segment, alsmede voor een aantal bedrijven uit de Fortune® 100 en 500. Het Integrated Engineering Solutions-team (IES) bestaat uit 4.500 professionals die kennis hebben van verschillende branches, waaronder de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, bouw/zware materialen, telecom en halffabricaten.

###


Over Satyam
Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is wereldwijd marktleider op het gebied van IT-advies en -dienstverlening. Het bedrijf beschikt over een brede, functionele expertise, toonaangevende kennis van technologie en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij de optimalisatie van hun processen en prestaties. Satyam levert advies, systeemintegratie en outsourcing aan 20 verschillende sectoren in 63* landen, waaronder Nederland en België. Er werken 51.127* professionals op het gebied van onder andere engineering, productontwikkeling, supply chain-management, relatiebeheer, proceskwaliteit, kennismanagement, bedrijfsintegratie en infrastructuurbeheer. De Satyam Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië bedienen 654* ondernemingen, waarvan meer dan een derde behoort tot de Fortune® 500. Voor meer informatie: www.satyam.com.

* Per 31 maart 2008

Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Telefoon: +31 (0)30 – 656 5070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Satyam

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share