Satyam start mobiel zorgprogramma op Indiase platteland

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  10-09-2008
Trefwoorden: Zorg, India, Satyam

Door Satyam gesponsorde, compleet uitgeruste bussen verlenen zorg in kleine, afgelegen dorpjes

Hoofddorp, 10 september 2008 – Satyam Computer Services Ltd. (NYSE: SAY), wereldwijd dienstverlener op het gebied van advies en IT, gaat een samenwerking aan met de Indiase lokale overheid om zorg te verlenen in afgelegen dorpen in de Indiase provincie Andhra Pradesh. Het programma draagt de naam 104 Mobile en bestaat uit een vloot van compleet uitgeruste zorgbussen die op vaste dagen kleine, afgelegen dorpen bezoeken. In deze dorpen wonen mensen die vaak in hun hele leven nog nooit een arts hebben gezien.

Elke bus bedient op vaste dagen ongeveer 56 dorpen per maand. In november 2008 zullen er 475 bussen rondrijden, die dan zorghulp verlenen in 50.000 dorpen met in totaal 40 miljoen inwoners die onder de armoedegrens leven. De bussen voorzien de bevolking van medicijnen, advies, begeleiding bij chronische ziekten, preventie en pre- en postnatale hulp. Ook kan het personeel bloed- en urinetests afnemen en monitoren ze de groei en het gewicht van kinderen. Als iemand erg ziek is, zorgen medewerkers van 104 Mobile ervoor dat er een ambulance komt en de betreffende persoon wordt overgebracht naar een ziekenhuis.

“Mobile 104 is een grote verbetering voor de Indiase plattelandsbevolking”, zegt B. Ramalinga Raju, oprichter en directeur van Satyam. “Er zijn nog veel te veel mensen die met ongemakken of aandoeningen zitten, die eigenlijk eenvoudig zijn te verhelpen. Ze hebben slechts basisgezondheidszorg nodig. Mobile 104 voorziet in die zorg. De expertise die we in dit project opdoen, geven we weer door aan andere programma’s om er zeker van te zijn dat uitbreiding van dit soort initiatieven snel en naadloos verloopt.”

Ook op technologisch vlak draagt Satyam bij aan het 104 Mobile-project. Zo worden patiëntgegevens opgeslagen in een veilige database. Dit geldt ook voor consultgegevens. Deze worden dagelijks verzameld en opgeslagen. De bussen zijn voorzien van GPS voor locatie- en routebepaling.

###
Over Satyam
Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in 20* verschillende sectoren in 63* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 51.127* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 654* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoort ruim een derde tot de Fortune® 500. Voor meer informatie: www.satyam.com.

* Per 31 maart 2008

Trefwoorden: India, Satyam, Zorg,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share