Satyam wordt de officiële leverancier van informatietechnologie voor de FIFA World Cups(TM) van 2010

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  28-11-2007
Trefwoorden: Voetbal, Outsourcing, Wereldkampioenschap

DURBAN, 26 november 2007 - Satyam Computer Services Ltd. (NYSE:SAY), een toonaangevend internationale onderneming op het gebied van consulting en IT-diensten, maakte vandaag bekend dat het een contract heeft getekend als sponsor voor de FIFA Wereldbeker en als officiële leverancier van informatietechnologie (IT) van de FIFA Wereldbeker. Het contract omvat de cycli van twee evenementen – de FIFA Wereldbeker in Zuid-Afrika in 2010 en de 2014 editie in Brazilië. Elke cyclus omvat het FIFA Confederatie Beker toernooi.

Satyam is een van de vier sponsors van de FIFA Wereldbeker, die voor het evenement in 2010 zijn bekendgemaakt en is de sponsor in de categorie IT.

“Ons sponsorschap herkent de universele aantrekkingskracht van de sport en zijn geschiedenis van bekwaamheid, snelheid, competitie en teamwork – eigenschappen die de eigen kwaliteiten van Satyam weerspiegelen”, zei B. Ramalinga Raju, voorzitter en oprichter van Satyam. “De laatste twee decennia is Satyam een gevestigde internationale onderneming geworden. Dit sponsorschap zal de internationale expansie van Satyam helpen en zijn groei doen versnellen”, voegde hij toe.

“Ik ben er erg trots op dat Satyam de FIFA Wereldbeker voor deze historische stap heeft gekozen. Satyam’s verbintenis is een bewijs van de immense aantrekkingskracht van de FIFA als superieur marketing platform om een merknaam over de hele wereld bekendheid te geven. Het is voor iedereen die bij de evenementen betrokken zijn heel waardevol om een dergelijk ervaren onderneming op het gebied van IT-diensten aan boord te hebben”, zei FIFA president Joseph S. Blatter, die toevoegde: “Wij kijken ernaar uit om met zo’n toegewijde partner samen te werken, die onze idealen en missie deelt om voetbal te gebruiken als een gereedschap om het spel te ontwikkelen, de wereld te raken en aan een betere toekomst te bouwen.”

Elke FIFA Wereldbeker is de culminatie van twee en een half jaar voorafgaande competitie, waarbij ongeveer 200 nationale teams meedoen. De 2006 FIFA Wereldbeker werd wereldwijd meer dan 76.000 uur uitgezonden via 376 kanalen, waarbij opgeteld meer dan 26 miljard kijkers werden bereikt – meer dan elke andere sport in de wereld.

“Dit sponsorschap betekent een strategische lange termijn investering van Satyam in zijn merknaam en is een aanzienlijke versterking van Satyam’s vermogen om markten op de wereld te bereiken en onze topkwaliteit technologie en werkwijze te demonstreren”, zei Hari Thalapalli, hoofd wereld marketing en communicatie van Satyam.

Als de officiële leverancier van IT-diensten voor de 2010 en 2014 FIFA Wereldbeker speelt Satyam, dat al een zakenrelatie met de FIFA heeft, een cruciale rol in het ontwikkelen van het essentiële IT managementsysteem van de evenementen van de FIFA en als zijn IT service partner, in accommodatie en gastvrijheid – MATCH AG, alsmede gedurende de komende zeven jaar in locale organisatiecomités. Met een aanwezigheid in meer dan 57 landen kan Satyam zijn internationale expertise volledig aanwenden en de FIFA niet alleen in staat stellen om topklasse evenementen te organiseren, maar in de gastlanden ook langdurige verbintenissen te ontwikkelen door locaal personeel in te huren en op te leiden.

“We zijn bijzonder verheugd dat de FIFA ons het vertrouwen heeft gegeven om sleutel technologie en IT-diensten te mogen leveren aan ’s werelds belangrijkste sportevenement”, ging Thalapalli verder.

Het sponsorschap versterkt tevens onze snel groeiende aanwezigheid in Zuid-Afrika en de hele regio. Satyam’s belangen zijn het afgelopen jaar in Zuid-Afrika verdubbeld en binnenkort zullen kantoren worden geopend in Ghana en Kenia. Satyam is een belangrijke investeerder in Zuid-Afrika en begeleidt een ontwikkelingsinitiatief programma om mensen een vak te leren onder de naam: Joint Initiative for Priority Skills Acquisition (JIPSA). Momenteel volgen meer dan 80 Zuid-Afrikaanse studenten op de campus van de onderneming in Hyderabad, India een 1-jarige technisch trainingsprogramma.

“Het is gebleken dat onze verbintenis met Satyam bijzonder strategisch is. De gedeelde visie van Satyam en de republiek van Zuid-Afrika heeft ons aangemoedigd om in de mensen van Zuid-Afrika te investeren”, zei Hare Excellentie Mevr. Phumzile Mlambo-Ngcuka, vice-president van de republiek van Zuid-Afrika. “We zouden graag meer partnerschappen zoals deze willen hebben met meerdere ondernemingen, die succesvol zaken willen doen in Zuid-Afrika. Satyam heeft begrepen dat als het een leider wil zijn het moet investeren in de meest waardevolle bron: mensen. Wij feliciteren Satyam met hun benoeming van officiële leverancier van IT-diensten voor de FIFA Wereldbeker en hun rol om de sport aan de wereld te geven”, voegde Hare Excellentie toe.

Om op de hoogte te blijven van de FIFA Wereldbeker kunt u de officiële website bezoeken: http://www.FIFA.com.

###

Over Satyam
Satyam (NYSE: SAY), een vooraanstaande internationale leverancier van IT-diensten, levert oplossingen op het gebied van consulting, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in 20 verschillende industrieën in 57 landen. Satyam heeft een enorme industriële en functionele expertise, technologische ervaring en een geavanceerd internationaal toeleveringsmodel, die hun klanten helpen om hun hoogwaardige zakenprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren. De 42.500(1) medewerkers excelleren, naast andere sleutelcapaciteiten, in techniek- en productontwikkeling, management van toeleveringsketens, management van klantenrelaties, de kwaliteit van het zakenproces, zakenonderzoek, integratie van ondernemingen en management van infrastructuur. Satyam heeft ontwikkelings- en leverantiecentra in de V.S, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Ze levert aan 570(1) klanten, waaronder eenderde van de Fortune 500 in de V.S. Voor meer informatie, ga naar http://www.satyam.com.

(1) Vanaf 30 juni 2007.

Over de FIFA
Al meer dan 100 jaar heeft de op 21 mei 1904 opgerichte Fédération Internationale de Football Association, beter bekend als de FIFA, een leidende rol vervuld voor de internationale voetbalfamilie. Het hoofdkwartier van de FIFA bevindt zich in Zürich, Zwitserland. Momenteel wordt de FIFA geleid door de achtste president, Joseph S. Blatter, die de organisatie met toewijding bestuurt en de FIFA evolueert tot een moderne en dynamische associatie. De basis van de internationale voetbalfamilie wordt gevormd door de leden van de FIFA. Bij de oprichting waren er zeven familieleden. Inmiddels is die familie aangegroeid tot 208 voetbalassociaties, die wereldwijd zijn georganiseerd in zes confederaties.

De activiteiten van de FIFA behelzen veel meer dan de verschillende competities, zoals ’s werelds grootste sportevenement: de FIFA World Cup(TM). Via voetbal ontwikkelingsprojecten zoals het FIFA GOAL Programma, maar ook via samenwerkende activiteiten betreffende sociale verantwoordelijkheid (bijvoorbeeld de Football for Hope beweging, waarmee door middel van voetbal sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd) draagt de FIFA materieel, financieel, promotioneel bij aan de ontwikkeling van het spel en probeert het de wereld te verbeteren. Voor het spel. Voor de wereld. Als u meer weer wilt weten over de FIFA en haar initiatieven, ga dan naar: http://www.FIFA.com.


Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Evelien Niëns
Telefoon: +31 (0)30 – 656 5070
E-mail: satyam@lvtpr.nl

Trefwoorden: Outsourcing, Satyam, Voetbal, Wereldkampioenschap,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share