Uitgebreide software-update voor LANCOM-apparatuur

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  26-03-2009
Trefwoorden: Lcos 7.6

Uitgebreide software-update voor LANCOM-apparatuur

Amsterdam, 26 maart 2009 – De nieuwste versie van het besturingssysteem van LANCOM Systems – LCOS 7.6 – biedt talloze nieuwe opties en verbeteringen voor alle LANCOM-routers, -access points, -WLAN-controllers en -gateways. De upgrade naar deze nieuwste versie is kosteloos beschikbaar.

De geïntegreerde firewall van LCOS 7.6 is volledig opnieuw vormgegeven. De nieuwe grafische interface biedt objectgeoriënteerde configuratie. Hierdoor is het voor gebruikers nu een stuk eenvoudiger om complexe regelcombinaties te creëren en bij te werken. Instellingen zijn nauwkeuriger aan te passen dankzij nieuwe back-up-triggers en QoS-configuraties. Denk hierbij aan een limiet op het aantal sessies en gerelateerde bandbreedte-instellingen.

Ook de configuratie-interface voor de webbrowser WEBconfig is compleet vernieuwd. Deze interface is opnieuw vormgegeven en heeft meer de logische structuur en stijl van het configuratieprogramma LANconfig van Windows gekregen. Een andere innovatie is het overbrengen van configuratiebestanden tussen gelijksoortige apparaten. Dit maakt het mogelijk om met enkele muisklikken bijvoorbeeld vervangende apparaten of extra netwerkapparatuur te configureren.

Een belangrijke innovatie van LCOS 7.6 is het onderhoud op afstand van seriële apparaten. De nieuw geïntegreerde COM-port server en COM-port forwarding zorgen voor data-uitwisseling via RFC2217. Op deze manier kunnen apparaten die zijn aangesloten op een seriële poort, op afstand beheerd worden via elke IP-verbinding.

VPN-aanbieders profiteren van de nieuwe XAUTH-client en -server. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld een iPhone voorzien van een VPN-verbinding. iPhone-gebruikers met softwareversie 2.0 of hoger hebben hiermee VPN-beveiliging als ze een lokaal netwerk via UMTS benaderen. WLAN-gebruikers profiteren van verbeterde uitwisselbaarheid en prestaties met een snelle WLAN-verbinding via IEEE 802.11n (tot 300 Mbps).

LCOS 7.6 is de eerste versie van LCOS, die LANCOM aanbiedt via een nieuwe procedure. Hierbij test LANCOM niet alleen uitgebreid op kwaliteit, maar vraagt gedurende de testperiode van enkele maanden ook de mening van klanten. Gedetailleerde datasheets en meer informatie over LCOS 7.6 zijn beschikbaar via de website van LANCOM: www.lancom.eu.

“LCOS 7.6 benadrukt het belang dat LANCOM hecht aan continuïteit en van de bescherming van de investeringen van onze klanten”, zegt Roland Burlaga, Product Manager bij LANCOM Systems. “Veelgebruikers gaan onze compleet vernieuwde WEBconfig zeker waarderen. Deze heeft nu dezelfde logische structuur en stijl van het configuratieprogramma LANconfig van Windows. De parameterpagina’s met tabs hebben dezelfde look and feel als van LANconfig en een nieuwe serie wizards biedt nu hetzelfde gemak voor snelle apparatuurinstallatie via de browser. Met LCOS 7.6 zijn LANCOM-routers en -access points de eerste keuze voor zakelijke gebruikers die niet werken met Windows en die op zoek zijn naar een professionele kwaliteitsinfrastructuur.”

###
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor meer informatie:
LANCOM Systems GmbH
Michel Woudstra
Tel.: 010-892 01 63
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Lcos 7.6

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share