Biggenbungalows voor 45 biggen

Biggenbungalows voor 45 biggen van Oudman Trade & Management

Door: Oudman Trade & Management  28-02-2006
Trefwoorden: Landbouw, Varkenshouderij, Biggenbungalow

Biggenbungalows voor 45 biggen:
Laaggeprijsde huisvesting met temperatuurregeling

Een 25 jaar geleden kocht menige zeugenhouder een biggenbungalow om de gespeende biggen van 6 tot 25 kilo een goed onderkomen te bieden. De nieuwe generatie AA Biggenbungalows is sterk verbeterd. Zo is via vloerverwarming de temperatuur –toen een heikel punt- uitstekend te regelen. Een comfortabele, tijdelijke huisvesting, waarvan er ondermeer in Duitsland al een paar honderd van in gebruik zijn. Oudman Trade & Management bv te Bunschoten –www. ourama.nl- en LMB Visscher te Balkbrug brengen deze in de Benelux op de markt

Met vloerverwarming
Twee elektrische elementen ingegoten in de vloer zorgen voor een prettige groeitemperatuur, vooral van belang voor jonge pas gespeende biggen. De binnentemperatuur wordt ingesteld met een elektronische controlekast, die eveneens de afsluitbare ventilator bestuurt. De polyester bungalow is volledig geïsoleerd, waardoor er prettig in te leven is met temperaturen van -20°C tot + 40°Celsius. Daarmee zijn
De biggenbungalow is heel bigvriendelijk met een lamp, twee roestvrijstalen drinknippels, een roestvrijstalen voertrog en met rubber afgedichte openingen rondom.

45 biggen
De binnenmaten van de bungalow zijn: lang 2.90 meter, breed 2.34 meter en hoog 1.35 meter. Inclusief de evengrote buitenplaats met roostervloer biedt elke bungalow ruimte aan 45 biggen in de gewichtsklasse van 6 tot 25 kg. De biggenbungalow heeft een kleine uitgangsdeur, zodat de biggen vrij in en uit kunnen lopen naar de omheinde buitenplaats met roostervloer en daaronder de mestopvang, die in verbinding staat met de mestput. De kunststof mest opvangbak heeft opzij een opening waarop een afvoerbuis kan worden aangesloten, erin bevindt zich een steun voor de roosters. Voor de varkenshouder is er een aparte opening op werkhoogte, waarbij ook een deel van het dak scharniert.

De AA biggenbungalow is de oplossing voor varkenshouders die een laaggeprijsde huisvesting willen voor hun gespeende biggen. Belangrijk is dat de werkzaamheden van voeren tot mestafvoer grotendeels gemechaniseerd kunnen worden door bijvoorbeeld de aanleg van vijzels en roostervloeren.

Trefwoorden: Biggenbungalow, Landbouw, Varkenshouderij,

Contact Oudman Trade & Management

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share