Verloskundigenpraktijk Spakenburg “De Parel” start 1 november 2008

Verloskundigenpraktijk Spakenburg “De Parel” start 1 november 2008 van Verloskundigenpraktijk De Parel

Door: Verloskundigenpraktijk De Parel  01-11-2008
Trefwoorden: Geboorte, Kind, Zwangerschap

Op 1 november aanstaande starten drie verloskundigen een nieuwe verloskundigenpraktijk in Bunschoten Spakenburg, genaamd `de Parel`. Deze nieuwe verloskundigenpraktijk zal vanaf 1 november starten met zwangerschapsconsulten aan huis en is vanaf 1 januari 2009 ook bereikbaar op haar eigen praktijk op de Westdijk 13.

Twee van deze drie Spakenburgse verloskundigen zullen voor het eerst werkzaam zijn in Spakenburg namelijk Paule Korlaar-Dijkhuizen en Janita Nagel-Ruizendaal. De derde verloskundige is Tineke Reichardt die al dertien jaar als verloskundige actief is in Bunschoten-Spakenburg. Zij heeft veel zin in haar nieuwe avontuur: ‘Ik vind het ontzettend leuk om een nieuwe start te maken met 2 jonge verloskundigen die toch al veel ervaring hebben! Ik doe dit werk met heel veel plezier en hoop dit nog jaren vol te blijven houden!’

’Wij hebben bijzonder hoogwaardige echoapparatuur aangeschaft om al hele jonge zwangerschappen in beeld te brengen, maar juist ook later in de zwangerschap mooie en kwalitatief goede beelden te kunnen vertonen.’, aldus Paule Korlaar-Dijkhuizen. Paule is inmiddels ruim vijf jaar verloskundige. Daarbij heeft zij de opleiding voor echoscopie gedaan en is momenteel in opleiding om haar masterstudie af te ronden aan de Universiteit.

‘Het zo optimaal mogelijk begeleiden van koppels gedurende de zwangerschap, baring en kraambed is echt een uitdaging. Wij beseffen, als team, dat het dragen en krijgen van een kindje een ingrijpende en belangrijke gebeurtenis is in het leven van mensen. Wij spitsen onze verloskundige zorg zoveel mogelijk toe op de individuele wens van de zwangere en haar partner. Dit is ook de reden waarom we met z’n drieën zijn gaan werken. We willen de zwangeren in Bunschoten continuïteit van zorg bieden, dat wil zeggen dat er geen ‘vreemden’ aan bed komen. Dus 7 x 24 uur één van je eigen verloskundigen beschikbaar.’, aldus Janita Nagel-Ruizendaal. Janita is alweer bijna vier jaar als verloskundige werkzaam en start komend jaar de echoscopie-opleiding.

De controles bij de zwangeren thuis zullen in de avond maar ook overdag plaatsvinden. Wanneer de nieuwe verloskundigenpraktijk op 1 januari 2009 haar pand opent, zullen deze spreekuren, ook wat betreft de echo’s, zo blijven. Dit sluit uitstekend aan bij de visie van ‘de Parel’ waarbij het gezin, dus inclusief partner en eventuele kinderen, centraal staat.

De fase van de zwangerschap maakt bij de aanmelding niet uit. ‘De Parel’ stelt dat zwangere cliënten altijd welkom zijn. ‘De eerste afspraak vindt plaats bij een zwangerschapsduur van ongeveer 8 weken. Hieraan vast wordt op indicatie een echo gekoppeld. Het is dus zaak op tijd te bellen wanneer je zwanger bent, zodat we een geschikte datum vinden voor de controle.’, aldus Tineke Reichardt. Verder krijgt de zwangere bij ‘de Parel’ bij 12 en 36 weken een echo. Een screeningsecho, bij 20 weken, biedt ‘de Parel ook, maar wordt uitgevoerd in het prenataal screeningscentrum.

Tineke Reichardt zal vanaf 1 november tot 1 april de meeste diensten uitvoeren om zo de zwangere vrouwen in Bunschoten de mogelijkheid te geven te bevallen bij de voor hun vertrouwde verloskundige. Daarnaast geeft ‘de Parel’ zwangeren, die aan het begin van hun zwangerschap staan, zo de tijd om de nieuwe verloskundigen te leren kennen.

De praktijk is te bereiken op 06-13325095, ook voor spoedgevallen. Noteer dit nummer vast in de agenda! Wilt u nog meer weten over de verloskundigenpraktijk? Kijk dan op www.verloskundigenspakenburg.nl.

Trefwoorden: Controle, Geboorte, Kind, Verloskundigen, Zwangerschap

Contact Verloskundigenpraktijk De Parel

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share