Oracle introduceert nieuw partnerprogramma voor MKB-markt

Door: Oracle Nederland  06-03-2006
Trefwoorden: Mkb, It, Computer Software

De Meern, 6 maart - Oracle introduceert een nieuw partnerprogramma voor de MKB-markt: Oracle Partner Network (OPN) QuickStart Plus. Het programma is bedoeld voor nieuwe VAR’s (Value Added Resellers) en ISV’s (Independent Software Vendors) die Oracle’s database en applicatieserver, de Standard Edition One en Standard Edition, willen verkopen. Oracle wil hiermee zijn partnerkanaal dat zich richt op het leveren van oplossingen en diensten voor het MKB verder uitbreiden. Het programma wordt geïntroduceerd in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA).

Partners die deelnemen aan het OPN QuickStart Plus programma hebben volledige toegang tot het OPN Competency Center, kunnen technologie-trainingen volgen, ontvangen verkoop- en marketing materiaal en krijgen speciale toolkits voor ontwikkelaars. Daarnaast hebben ze toegang tot de online bibliotheek van de Oracle University en krijgen ze korting op het volgen van lessen op de Oracle University.
Deelname aan het programma kost 250 euro per jaar. Voor dit bedrag kunnen nieuwe partners deelnemen aan een seminar voor de MKB-markt en krijgen ze een MKB-verkooptraining. Daarnaast worden ze opgenomen in het incentive programma, worden ze onderdeel van lokale verkoopcampagnes en krijgen ze ondersteuning voor migraties en tools, waaronder migration centers voor ISV’s.
OPN QuickStart Plus bouwt voort op het succes van OPN QuickStart, waar meer dan 400 partners aan deelnamen sinds de introductie in september 2004. Met OPN QuickStart kunnen partners Standard Edition One products aanbieden aan de MKB-markt. Met QuickStart Plus kunnen ze ook de Standard Edition producten verkopen. Oracle stelt zich ten doel in het komende halfjaar 500 partners te recruteren via het nieuwe QuickStart Plus-programma.

Cees Duivenvoorde, Algemeen Directeur van Softwarebureau DSE: “Oracle is de juiste partner als het gaat om kleine en middelgrote bedrijven, omdat ze veel energie en middelen investeren in deze markt. Ze leveren niet alleen producten, maar ook expertise en marketingondersteuning, juist zaken die MKB-bedrijven zich vaak niet kunnen veroorloven.”
Caroline Wouters, Director Alliances & Channels Benelux : “Bij Oracle vinden we het belangrijk dat ons partnerprogramma toegevoegde waarde blijft bieden. Met de introductie van OPN QuickStart Plus leveren we onze nieuw resellers in EMEA de veiligste, meest schaalbare en betaalbare technologie die voldoet aan de behoeften van de snelgroeiende MKB-markt in Europa.”

Trefwoorden: Computer Software, It, Mkb, Quickstartplus

Contact Oracle Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share