Petzl Avao Bod fast harnas

Petzl Avao Bod fast harnas van Safetywinkel

Door: Safetywinkel  23-04-2013
Trefwoorden: Industrieel Klimmen, Klimgordel

Veelzijdig antival- en werkpositioneringharnas van Petzl met de X-vormige structuur. Deze structuur omsluit de rug goed zodat de drukpunten mooi verdeeld en beperkt worden tijdens langdurig hanged werk. Brede halfstijve beenlussen en heupriem voor een uitstekende ondersteuning. Ze zijn voorgevormd en voorzien van luchtdoorlatend schuimrubber voor een maximaal comfort bij hangend werk. Schouderbanden gevoerd met schuimrubber en zitten niet te dichtbij de hals om wrijvingen te beperken. In geval van belasting op de heupriem nemen de schouderbanden deze last over en verdelen die over de schouders. De heupriem en schouderbanden zijn voorzien van zelfblokkerende DoubleBack gespen voor een eenvoudige en snelle afstelling.  

De beenlussen zijn uitgerust met automatische Fast gespen voor een eenvoudige en snelle opening en sluiting met behoud van de instelling, ook met handschoenen.  

Het harnas beschikt over 5 verbindingspunten. Een ventraal (voorkant ter hoogte van de buik) verbindingspunt biedt de mogelijkheid om de last bij hangend werken tussen de heupriem en de beenlussen te verdelen. De twee laterale (zijkant) verbindingspunten verplaatsen de last naar de heupriem om stabiel te werken op plaatsen waar men steun heeft voor de voeten. Deze verbindingspunten zijn wegklapbaar om ongewenst vasthaken te voorkomen. Een sternaal (voorkant ter hoogte van het borstbeen) verbindingspunt en een dorsaal (achterkant) verbindingspunt voor het verbinden van een valstopsysteem. Bij een val op het dorsale verbindingspunt wordt het gewicht op de beenlussen overgebracht zodat de gebruiker langer kan blijven hangen in de gordel in afwachting van de redding. Een verbindingspunt achteraan de heupriem voor het verbinden van een leeflijn voor werkplaatsbeperking.  

Het harnas beschikt over vijf voorgevormde materiaaldragers met beschermhuls en doorsteeklussen voor de Petzl Caritool materiaaldragers.  

Verkrijgbaar in 2 maten.  
Specificaties   Maat 1 (S-L)        Maat 2 (L-XXL)
Certificering:   CE  EN 358         CE  EN 358
                     EN 361                EN 361
                     EN 813                EN 813
Taille:            70 - 110 cm          80 - 130 cm
Dijbeen:         45 - 65 cm            60 - 75 cm
Lengte:          165 - 185 cm         175 - 200 cm 
Gewicht:         2190 gram            2270 gram  

Dit harnas is de opvolger van de Petzl Navaho bod fast.

Hierbij de link naar de productpagina in onze webwinkel: http://www.safetywinkel.nl/harnassen/petzl-avao-bod-fast-detail.html

Trefwoorden: Industrieel Klimmen, Klimgordel

Andere producten en diensten van Safetywinkel

Kong Extra roll pulley van Safetywinkel thumbnail
23-04-2013

Kong Extra roll pulley

Zwarte grote enkele katrol met beweegbare flenzen en kogellagers van Kong.


Scaffratel van Safetywinkel thumbnail
23-04-2013

Scaffratel

Omschakelbare werfpuntratel met een vaste dop van Stahlwille. Verkrijgbaar in 4 verschillende maten.


Meindl Bergschuh S3 van Safetywinkel thumbnail
23-04-2013

Meindl Bergschuh S3

Meindl Bergschuh is een S3 werkschoen met stalen tussenzool en buitenzool met extra profiel. Verkrijgbaar in maat 39 - 47.


Meindl Woudloper Pro S2 van Safetywinkel thumbnail
23-04-2013

Meindl Woudloper Pro S2

Meindl Woudloper pro is een S2 werkschoen met stalen neus, Vibram zool en zaagbeveiliging. Verkrijgbaar in maat 38 - 51.


Meindl Airstream S2 van Safetywinkel thumbnail
16-04-2013

Meindl Airstream S2

Meindl Airstream is een S2 werkschoen met stalen neus, Digafix snelsnoersysteem en zaagbeveiliging. Verkrijgbaar in maat 37 - 48.