In 2008 stijging aantal huwelijken!

In 2008 stijging aantal huwelijken! van Trouwboetiek

Door: Trouwboetiek  07-07-2009
Trefwoorden: Trouwen, Huwelijk, Feestlocaties

In 2008 stijging aantal huwelijken!

In 2008 zijn ruim 75.000 huwelijken gesloten. Dat zijn ruim drieduizend meer huwelijken dan in 2007, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Volgens het CBS heeft het destijds gunstige economische klimaat van vorig jaar een positief effect gehad op het besluit in het huwelijksbootje te stappen.

De komende jaren loopt het aantal vermoedelijk weer enigszins terug als gevolg van de huidige economische crisis, zo voorspelde demograaf Jan Latten van het CBS eerder dit jaar. Mensen zijn dan minder snel geneigd te trouwen of stellen het nog even uit.

Van de mensen die momenteel trouwen, is een vijfde al eerder gehuwd geweest. De gemiddelde leeftijd van de bruidegom was vorig jaar 36 jaar, dat van de de bruid drie jaar jonger. In 1950 lag de leeftijd op respectievelijk 30 en 27 jaar.

Het aantal tweede en derde huwelijken boven de 40 jaar neemt sterk toe. De helft van de veertigers die in 2007 zijn getrouwd, deed dat voor de tweede of zelfs derde maal.

De opnieuw getrouwden zijn nu veel vaker gescheiden dan in de jaren vijftig, toen veel mensen pas opnieuw trouwden na het overlijden van hun partner. Doordat mensen heden ten dage ouder worden, verliezen zij gemiddeld op latere leeftijd hun partner. Op hogere leeftijd is de behoefte weer te trouwen ook een stuk kleiner.

Trefwoorden: Feestlocaties, Huwelijk, Trouwboetiek, Trouwen, Trouwlocaties, Trouwservices,