Trouwen – Oorsprong en gebruik van de Tiara, Diadeem

Trouwen – Oorsprong en gebruik van de Tiara, Diadeem van Trouwboetiek

Door: Trouwboetiek  17-07-2009
Trefwoorden: Bruiloft, Trouwen, Haaraccessoires

Een bruiloft is een feest die je tot in de puntjes wilt verzorgen. Het organiseren zit hem vooral in de details. Naast de ideale feestlocatie en trouwlocatie is de aankleding van de bruidegom en bruid van essentieel belang. De bruid vormt het stralende middelpunt van het feest. Vandaar dat de bruid er schitterend uit moet zien. Naast de bruidsjurk wordt de uiterste zorg besteed aan het kapsel. De finishing touch van het kapsel kan een diadeem of tiara zijn. Hiermee wordt het kapsel nog meer geaccentueerd en is de bruid het stralende middelpunt.

Oorsprong van het Hoofdsieraad
Een tiara is traditioneel gezien een hoge kroon, met over het algemeen een cilinder- vormige vernauwing bovenop. De kroon was meestal gemaakt van leer of een andere stof, en was veelvuldig feestelijk versierd. Hij werd voornamelijk gedragen door de koningen en keizers van de oude volkeren in Mesopotamië. De Assyriërs voegden twee stierenhoorns en een cirkel van korte veren toe aan de kroon als teken van macht. De Perzische tiara leek meer op een kegel zonder top, en had ook geen hoorns of veren meer. Deze tiara was echter wel zwaar uitgerust met juwelen, en had een pin aan de bovenkant.

Tiara - Diadeem
Tegenwoordig is een tiara of diadeem meestal een half-cirkelvormige band, meestal van metaal gemaakt en versierd met juwelen. Het wordt gedragen door vrouwen rond hun hoofd, of op hun voorhoofd. Een tiara of diadeem is van oorsprong een teken van de koninklijke waardigheid in Hellas, maar ook in Perzië en het Oude Egypte. Het werd overgenomen door de grote leiders van het Imperium Romanum. In andere culturen diende het ook als teken van rijkdom of waardigheid. Soms werd een tiara of diadeem voorzien van diamanten, zoals ze heden ten dage nog vaak voorkomt. Hieruit ontstondt de beugelkroon, een veelgebruikt model voor een koningskroon en de adellijke rangkronen uit de heraldiek. Daarnaast worden ook nu nog tiara’s of diademen gedragen door dames. Vooral op bruiloften wordt het veelvuldig gebruikt door de bruid. Het accentueert het kapsel en vestigt uitdrukkelijk de aandacht op de bruid, die het schitterende middelpunt vormt van de dag.

Trouwboetiek
Trouwboetiek heeft zich gespecialiseerd in een breed scala aan trouwartikelen, maar biedt ook diensten aan op het gebied van advies op trouwlocaties, feestlocaties en trouwservices. Daarnaast biedt trouwboetiek ook de diensten aan van weddingplanning en ceremoniemeester.

Meer Informatie
Kijkt u eens op www.trouwboetiek.nl voor een impressie en om leuke ideeën op te doen. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Trouwboetiek via email: [email protected] , per telefoon: 06-46040898 of via de website: www.trouwboetiek.nl

Trefwoorden: Bruiloft, Curly, Diademen, Feestlocaties, Haaraccessoires, Haarelastiek, Haarkam, Haarpinnen, Haarschuifjes, Tiara's, Trouwartikelen, Trouwboetiek, Trouwen, Trouwlocaties, Trouwservices,