Trouwen – Oorsprong en gebruik van het receptieboek

Trouwen – Oorsprong en gebruik van het receptieboek van Trouwboetiek

Door: Trouwboetiek  10-07-2009
Trefwoorden: Trouwen, Huwelijk, Gastenboek

Voor de trouwdag moet er veel geregeld worden. Dat het een hele planning vereist staat buiten kijf. Het inschakelen van een weddingplanner is daarbij soms geen overbodige luxe. Zonder een degelijke planning kan men het oog voor detail verliezen, zoals de benodigde trouwartikelen. Een receptieboek is net als de ringen een onmisbaar accessoire op de huwelijksdag.

Gasten
Een receptieboek of ook wel gastenboek genoemd, is onmisbaar ter herinnering aan de huwelijksdag. Op een hectische dag als een trouwdag wordt het kersverse echtpaar over het algemeen geleefd. Een dergelijk dag flits meestal aan hen voorbij. Het is een komen en gaan van ceremonies, plechtigheden, activiteiten en gasten. Het is daarom van belang dat de gasten op een trouwerij de gelegenheid wordt geboden om hun gelukwensen in een persoonlijk berichtje te kunnen vastleggen. Zodoende kan het echtpaar na de huwelijksdag het receptieboek op hun gemak doornemen. Het vormt ook een blijvende herinnering aan deze heugelijke dag.

Oorsprong
De oorsprong van het receptieboek gaat terug tot het ontstaan van het ambacht van het boekbinden. Dit ambacht vindt zijn oorsprong al ver voor het begin van onze jaartelling in het voormalige Perzië, het huidige Iran. Daar werden dierenhuiden bewerkt tot vellen perkament die konden dienen als schrijfmateriaal. Deze vellen werden bijeengehouden met plantenstengels. Ook op huwelijken werden destijds al gelukwensen van gasten op schrift vastgelegd. De boekbindkunst heeft zich sindsdien steeds verder ontwikkeld en het boekbinden is dan ook één van de oudste beroepen ter wereld. De boekbindkunst maakte een extra sterke ontwikkeling door na het uitvinden van de boekdrukkunst, aangezien boeken meer toegankelijk werden voor een breder publiek.

Ambacht
Het binden van een receptieboek, in wat voor vorm dan ook, is een zeer ambachtelijk maar ook creatief proces. Trouwboetiek heeft een ruime keuze aan receptieboeken in haar assortiment, die geproduceerd zijn aan de hand van deze ambachtelijke methode (dus met de hand gemaakt). Ook de fotoboeken die Trouwboetiek in haar assortiment heeft, zijn op dezelfde wijze geproduceerd.

Trouwboetiek
Trouwboetiek heeft zich gespecialiseerd in een breed scala aan trouwartikelen, maar biedt ook diensten aan op het gebied van advies op trouwlocaties, feestlocaties en trouwservices. Daarnaast biedt trouwboetiek ook de diensten aan van weddingplanning en ceremoniemeester.

Meer Informatie
Kijkt u eens op www.trouwboetiek.nl voor een impressie en om leuke ideeën op te doen. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Trouwboetiek via email: [email protected] , per telefoon: 06-46040898 of via de website: www.trouwboetiek.nl

Trefwoorden: Gastenboek, Gastenboeken, Huwelijk, Receptieboek, Receptieboeken, Trouwboetiek, Trouwen,