Green Solution House is één van ’s werelds meest duurzame oplossingen

Green Solution House is één van ’s werelds meest duurzame oplossingen van VELUX Nederland B.V.

Door: VELUX Nederland B.V.  12-06-2013
Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Duurzame Energie, Duurzaam Ondernemen

De Meern, 12 juni 2013. De VELUX Groep is voor het tweede achtereenvolgende jaar in de race om een duurzaamheidprijs te winnen. Dit keer als strategisch partner in het project Green Solution House, één van de wereldwijde projecten die is opgenomen in Sustainia100 en genomineerd is voor de Sustainia Award. Het project verlegt grenzen op het gebied van duurzaamheid bij nieuwbouwprojecten en klimaatrenovaties.  

Een geheel nieuwe combinatie van meerdere duurzame praktijktoepassingen maakt het Green Solution House een uniek demonstratieproject en de eerste in zijn soort. Het kennis- en congrescentrum op het eiland Bornholm in Denemarken, vertegenwoordigt een nieuwbouw en een klimaatrenovatie in één gebouw. Het project bouwt voort op de Active House principes, is geïnspireerd door de Cradle to Cradle visie en is gecertificeerd volgens de duurzaamheidstandaard DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen).  

Beste oplossing: Sustainia Award
Green Solution House is genomineerd voor de internationale duurzaamheidprijs Sustainia Award, waarvan de voormalig gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger de juryvoorzitter is. Schwarzenegger is hoofd van de jury die daarnaast bestaat uit de voormalig Noorse premier Gro Harlem Brundtland, EU-commissaris voor Klimaatactie, Connie Hedegaard en voorzitter van het VN-Klimaatpanel IPCC, Dr. Rajendra K. Pachauri.  

Naast de nominatie voor de Sustainia Award is Green Solution House ook opgenomen in de Sustainia100. Deze nieuwe duurzaamheidgids, die op 9 juni 2013 in Londen is gelanceerd, presenteert de 100 meest innovatieve en invloedrijkste oplossingen. In Sustainia100 zijn 128 landen vertegenwoordigd met locale initiatieven en projecten op sociaaleconomisch en milieugebied die zijn geselecteerd uit meer dan 500 genomineerde projecten en technologieën wereldwijd.  

Connie Hedegaard, Europees commissaris voor Klimaatactie: "Het is echt bemoedigend om te zien dat er nieuwe, innovatieve oplossingen uit alle delen van de wereld blijven komen. Dit is het bewijs dat we nodig hebben om aan te tonen dat duurzame oplossingen werken, dat ze winstgevend, wenselijk en succesvol zijn. Ik kijk uit naar de toekenning van de beste oplossing tijdens de Sustainia Award prijsuitreiking dit jaar."  

Christopher Sveen, Director of Business Development van Sustainia: "Met zijn holistische ontwerpbenadering richting energie, waterbeheer, biodiversiteit, de luchtkwaliteit binnenshuis en materialen helpt Green Solution House de grenzen te verleggen van hoe een groen gebouw kan zijn." Green Solution House is ontworpen met een lichtoptimaliserende modulaire klimaatschil die schone energie produceert en het binnenklimaat verbetert met daglicht en frisse lucht. Specifieke delen van het gebouw zijn ontworpen voor demontage en continue verbeteringen en weerspiegelen daarmee volledig de basisfilosofie van Green Solution House: het bevorderen van groene innovaties.  

De VELUX Groep is een strategische partner van Green Solution House omdat het aantoont hoe de Active House principes kunnen worden toegepast in nieuwe en bestaande gebouwen met hoge normen voor daglicht, luchtkwaliteit en energie-efficiëntie, terwijl de impact op het milieu minimaal is. De Active House Alliantie, mede opgericht door de VELUX Groep, streeft naar een visie op gebouwen die een gezonder en comfortabeler leven voor de bewoners mogelijk maakt, zonder dat het een negatief effect heeft op het klimaat.  

"De nominatie is een grote erkenning voor het project als aanjager van duurzame ontwikkelingen,” vertelt Lone Feifer, programmadirecteur van de VELUX Groep. “Wij doen aan het project mee, omdat wij de ontwikkeling van betere leefomstandigheden middels daglicht en frisse lucht door het dak willen leiden. We zijn toegewijd om producten en oplossingen te leveren met een minimale impact op het milieu en die gezondheid en welzijn optimaliseren. En we zien al deze doelen samenkomen in het project Green Solution House."  

De winnaar van de Sustainia Award zal bekend worden gemaakt tijdens een prijsuitreiking in Kopenhagen op 7 november 2013. De EU-commissaris zal daar ook de beste Europese oplossing belonen. Afgelopen jaar was het Model Home 2020 project van de VELUX Groep één van de genomineerden voor een Sustainia Award.  

De Sustainia100 gids is verkrijgbaar via:    

Over Green Solution House
Green Solution House, gelegen in het plaatje Rønne op het Deense eiland Bornholm, bestaat uit een holistische renovatie van Hotel Ryttergaarden uit de jaren ‘70 en een nieuw gebouwd conferentie- en kenniscentrum voor klimaattechnologie en duurzaamheid. Hier zullen onderzoekers ter plaatse analyseren, ontwikkelen en hun kennis delen. Bij de voltooiing in het voorjaar van 2014 zal het centrum een plenaire zaal met 350 zitplaatsen, 8 seminar-/werkruimtes, een oranjerie en een wetenschapspark huisvesten. Het hotel zal plaats bieden aan 200 gasten. Voor meer informatie:   

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep biedt al ruim 70 jaar toekomstgerichte productinnovaties met als doel een uitstekende energie-efficiëntie en de hoogste kwaliteit van leven onder een dak. Met deze nieuwe generatie geeft VELUX dit idee een nieuwe dimensie: meer daglicht – meer wooncomfort- minder energieverbruik. De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met modelwoningen wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat.  

De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op .

Trefwoorden: Daglicht, Duurzaam Bouwen, Duurzaam Ondernemen, Duurzaam Verbouwen, Duurzame Energie, Gezond Binnenklimaat, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Zonne-energie

Contact VELUX Nederland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van VELUX Nederland B.V.

Maak kans op een Disney droomkamer voor je kind van VELUX Nederland B.V. thumbnail
15-04-2014

Maak kans op een Disney droomkamer voor je kind

Maak kans op een Disney droomkamer voor je kind


International VELUX Award 2014 open voor registraties van VELUX Nederland B.V. thumbnail
02-09-2013

International VELUX Award 2014 open voor registraties

Architectuurstudenten worden gestimuleerd om daglicht te gebruiken als bouwsteen in het ontwerpproces bij de International VELUX Award 2014.


Hoe voorkom je ‘s zomers oververhitting in huis van VELUX Nederland B.V. thumbnail
16-07-2013

Hoe voorkom je ‘s zomers oververhitting in huis

Voorkom ‘s zomers oververhitting in huis met buitenoznweringen en rolluiken op dakramen en lichtkoepels.


Nieuwe generatie VELUX inbraakwerende tuimelvensters in vochtbestendige uitvoering van VELUX Nederland B.V. thumbnail
11-07-2013

Nieuwe generatie VELUX inbraakwerende tuimelvensters in vochtbestendige uitvoering

Verhinder inbraken via dakramen en lichtkoepels met de nieuwe generatie VELUX inbraakwerende tuimelvensters in vochtbestendige uitvoering.


DGMR en VELUX Nederland ontwikkelen Daglichtcalculator volgens NEN 2057 van VELUX Nederland B.V. thumbnail
01-07-2013

DGMR en VELUX Nederland ontwikkelen Daglichtcalculator volgens NEN 2057

DGMR en VELUX Nederland ontwikkelen Daglichtcalculator volgens NEN 2057 om de  daglichttoetreding onder het hellende dak te toesten aan het Bouwbesluit 2012,


Nederlanders vermoeid en lusteloos door gebrek aan daglicht van VELUX Nederland B.V. thumbnail
20-06-2013

Nederlanders vermoeid en lusteloos door gebrek aan daglicht

Nederlanders vermoeid en lusteloos door gebrek aan daglicht blijkt uit onderzoek


De potentie van klimaatrenovaties van VELUX Nederland B.V. thumbnail
18-06-2013

De potentie van klimaatrenovaties

De potentie van klimaatrenovaties voor terugdringen CO2-uitstoot in 2020


Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt van VELUX Nederland B.V. thumbnail
18-06-2013

Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt

Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt met verdusiterende rolgordijnen van VELUX 


Voorspel het weer campagne van VELUX Nederland B.V. thumbnail
12-06-2013

Voorspel het weer campagne

Voorspel het weer campagne


Winkelcentrum onderging transformatie met VELUX modulaire lichtstraten van VELUX Nederland B.V. thumbnail
04-06-2013

Winkelcentrum onderging transformatie met VELUX modulaire lichtstraten

Winkelcentrum in Bemmel onderging transformatie met VELUX modulaire lichtstraten


Elektrische Energie Comfort gordijnen: Beheers het zonlicht vanuit uw bed van VELUX Nederland B.V. thumbnail
03-06-2013

Elektrische Energie Comfort gordijnen: Beheers het zonlicht vanuit uw bed

Elektrische Energie Comfort gordijnen: Beheers het zonlicht vanuit uw bed  


Vergunningsvrije dakkapel zorgt voor leefbare zolder van VELUX Nederland B.V. thumbnail
16-05-2013

Vergunningsvrije dakkapel zorgt voor leefbare zolder

Vergunningsvrije dakkapel met VELUX dakramen zorgt voor leefbare zolder  


Nieuw rolluik zorgt ’s zomers voor beter binnenklimaat van VELUX Nederland B.V. thumbnail
14-05-2013

Nieuw rolluik zorgt ’s zomers voor beter binnenklimaat

Nieuw VELUX rolluik zorgt ’s zomers voor beter binnenklimaat en verduistering 


Btw-verlaging naar 6% overtuigt 48.000 huishoudens tot zolderverbouwing van VELUX Nederland B.V. thumbnail
25-04-2013

Btw-verlaging naar 6% overtuigt 48.000 huishoudens tot zolderverbouwing

Btw-verlaging naar 6% overtuigt 48.000 huishoudens tot zolderverbouwing