Isolerende zonwering werkt in de winter ook tegen de kou

Isolerende zonwering werkt in de winter ook tegen de kou van VELUX Nederland B.V.

Door: VELUX Nederland B.V.  07-02-2012
Trefwoorden: Zonwering, Duurzaam Bouwen, Duurzame Energie

Bespaar energie met decoratieve en energie-efficiënte gordijnen

De Meern, 7 februari 2012. Raamdecoratie kan sfeer toevoegen aan een woning, maar kan een woning ook comfortabeler maken en het energieverbruik verminderen. Vooral tijdens koude winternachten kan het toepassen van de juiste isolerende raamdecoratie koude lucht buiten houden. Uit onderzoek van de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat het sluiten van dubbele plissé gordijnen met aluminium coating tot wel 18 procent kan besparen op verwarmingskosten, wat kan oplopen tot wel 160 euro per jaar.  

Het binnenbrengen van daglicht en frisse lucht spelen een belangrijke rol in een gezond woonklimaat en het reduceren van energieverbruik. Maar als de temperatuur buiten begint te dalen, wil men de warmte vooral binnenhouden. Het verminderen van het warmteverlies via ramen is vooral belangrijk op koude winteravonden. VELUX Energie Comfort gordijnen zijn speciaal ontworpen om het binnenklimaat te verbeteren en een woning gezond en energiezuinig te maken. Ze zorgen voor een maximale energie-efficiëntie door een effectieve vermindering van kou direct onder de dakramen. De verduisterende dubbele plissé gordijnen combineren de elegante uitstraling van plissé gordijnen met de isolerende kracht van een honingraatstructuur. De lucht in de honingraatstructuur zorgt, samen met een aluminium coating aan de binnenkant, voor effectieve warmte-isolatie.  

Energie Comfort gordijnen gaan op een nieuwe, unieke manier om met de natuurlijke kracht van lucht als isolatie. Ze bieden een duurzame oplossing die in belangrijke mate bijdraagt aan de energiebalans van een dakraam. De gordijnen houden tijdens de winter de warmte binnen en verbeteren tevens het binnencomfort en de kamertemperatuur. Een Energie Comfort gordijn kan het warmteverlies van het VELUX dakraam met 34 procent reduceren.  

Isolerend en energiebesparend
"We hebben doelbewust gewerkt aan de ontwikkeling van deze energiebesparende plissé gordijnen. De Energie Comfort gordijnen weerspiegelen de ambitie van de VELUX Groep om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van duurzame toekomstige gebouwen. Ze dienen als een decoratieve oplossing voor dakramen en dragen tegelijk bij aan een effectief gebruik van de zon en de lucht als een natuurlijke bron van energie. Moderne VELUX dakramen zijn al goed geïsoleerd. Raamdecoratie aan de interieurzijde kan deze thermische isolatie verder verbeteren en daarmee de warmtevraag verminderen," zegt Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland.
 
“Een nieuw VELUX dakraam is standaard voorzien van HR++ beglazing en isoleert daarom bijna driemaal beter dan een dakraam van 20 jaar oud. Je kunt ervoor kiezen het glas of het gehele dakraam te vervangen, maar ook Energie Comfort gordijnen kunnen helpen om energie te besparen. Wanneer de gordijnen gesloten zijn, kan gewone dubbele beglazing worden opgeschroefd tot het niveau van HR of HR+ beglazing.”  

Sfeervol interieur
Voor optimale resultaten adviseert Milieu Centraal om de gordijnen ’s nachts te sluiten en te zorgen dat deze goed aansluiten aan de zijkanten van het raam zodat er geen koude luchtstromen ontstaan. De VELUX Energie Comfort gordijnen zijn verduisterend en verkrijgbaar met zijgeleidingen in een slank Slim Design of een fris Wit Design. Daardoor sluiten ze perfect aan op VELUX dakramen, zelfs van 25 jaar en ouder. De verduisterende stof is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren. De gordijnen zijn flexibel op iedere positie in het dakraam te plaatsen voor daglichtregulering naar wens en bevat geen zichtbare koorden. De Energie Comfort gordijnen zijn snel en eenvoudig te monteren dankzij het unieke Pick&Click!® systeem. Dat zorgt niet alleen voor een moderne look die bij ieder interieur past, maar ook voor optimale thermische isolatie met een verduisterend effect.  

VELUX Energie Comfort gordijnen zijn verkrijgbaar bij lokale VELUX dealers of via www.veluxshop.nl. Tot 21 maart 2012 geeft VELUX Nederland tevens een Energiepremie van € 20,- retour bij aanschaf van ieder verduisterend VELUX Energie Comfort gordijn. Meer informatie hierover vindt u op www.velux.nl/winter. Meer informatie over het creëren van een gezond binnenklimaat met voldoende daglicht en frisse lucht en een optimaal en duurzaam gebruik van daglicht en thermische zonnewarmte staat op www.velux.nl/particulieren/duurzaam_wooncomfort. 

  -///-
 
Over Milieu Centraal Milieu
Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Onze informatie is goedgekeurd door een wetenschappelijke toetsingscommissie. Wij werken samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media. Meer informatie over het onderzoek over isolerende raambekleding vindt u op: www.milieucentraal.nl/raambekleding.
 
Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Het VELUX productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren.   De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten en projecten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt aangetoond hoe gebouwen energieneutraal kunnen zijn met behoud van voldoende daglicht en een comfortabel binnenklimaat. Visionaire architectuur, maximale energie-efficiëntie en minimale CO2-uitstoot worden gecombineerd met maximale leefbaarheid én comfort voor gebruikers.  

De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op .

Trefwoorden: Dakramen, Duurzaam Bouwen, Duurzaam Verbouwen, Duurzame Energie, Gezond Binnenklimaat, Hellende Daken, Natuurlijke Ventilatie, Slaapkamer, Warmte, Warmtewering, Wooncomfort, Zolders, Zonne-energie, Zonwering

Contact VELUX Nederland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van VELUX Nederland B.V.

VELUX introduceert elektrische verduisterende Energie Comfort gordijnen voor lichtkoepels van VELUX Nederland B.V. thumbnail
03-09-2013

VELUX introduceert elektrische verduisterende Energie Comfort gordijnen voor lichtkoepels

VELUX introduceert elektrische verduisterende Energie Comfort gordijnen voor VELUX lichtkoepels voor verduistering en energiebesparing.


VELUX Solar dakraam nu ook beschikbaar in de nieuwe generatie van VELUX Nederland B.V. thumbnail
10-07-2013

VELUX Solar dakraam nu ook beschikbaar in de nieuwe generatie

VELUX Solar dakraam nu ook beschikbaar in de nieuwe generatie


De VELUX Groep introduceert nieuwe generatie dakramen van VELUX Nederland B.V. thumbnail
31-01-2012

De VELUX Groep introduceert nieuwe generatie dakramen

 Nieuwe generatie VELUX dakramen zet nieuwe standaard voor energie-efficiëntie en comfort in dakramen


Vervanging oude dakramen bespaart energie en verhoogt wooncomfort van VELUX Nederland B.V. thumbnail
29-09-2011

Vervanging oude dakramen bespaart energie en verhoogt wooncomfort

Vervanging, renoveren, renovatie, VELUX, dakramen, duurzaam, energiebesparing, zonne-energie


VELUX regengeluiddempend dakraam halveert regengeluid van VELUX Nederland B.V. thumbnail
08-09-2011

VELUX regengeluiddempend dakraam halveert regengeluid

Slapen, uitgerust, geluidsreductie, wooncomfort, VELUX 


VELUX Wit design lijn uitgebreid van VELUX Nederland B.V. thumbnail
22-08-2011

VELUX Wit design lijn uitgebreid

VELUX verduisterende rolgordijnen nu ook in strak wit design


De mens staat centraal tijdens internationaal symposium over daglicht van VELUX Nederland B.V. thumbnail
21-04-2011

De mens staat centraal tijdens internationaal symposium over daglicht

Daglicht in gebouwen belangrijk voor wooncomfort en gezondheid


Leerlingen Brede School De Zuidlanden nemen VELUX Trophy in ontvangst van VELUX Nederland B.V. thumbnail
15-04-2011

Leerlingen Brede School De Zuidlanden nemen VELUX Trophy in ontvangst

Gezond binnenklimaat, school, leerlingen, duurzaam bouwen


Marjet Rutten vaste columniste VELUX Highlights van VELUX Nederland B.V. thumbnail
14-04-2011

Marjet Rutten vaste columniste VELUX Highlights

Highlights het relatiemagazine van VELUX heeft vanaf nu Marjet Rutten als columnist


Nachtwacht geveild voor KiKa van VELUX Nederland B.V. thumbnail
01-04-2011

Nachtwacht geveild voor KiKa

VELUX, veiling, goed doel, KiKa, geld ophalen, schilderij, Kamagurka, Nachtwacht, Kamanachtwacht 


Montagepartners Peter Neijts en Bert Nagelmaker bouwen huizen voor Habitat for Humanity van VELUX Nederland B.V. thumbnail
22-03-2011

Montagepartners Peter Neijts en Bert Nagelmaker bouwen huizen voor Habitat for Humanity

VELUX geeft twee gratis reizen weg en helpt daarmee hulpbehoevende gezinnen in ontwikkelingslanden


Bespaar energie met decoratieve en energie-efficiënte raamdecoratie van VELUX Nederland B.V. thumbnail
10-03-2011

Bespaar energie met decoratieve en energie-efficiënte raamdecoratie

Duurzaam wonen, energie besparen, gezond wonen, wooncomfort, binnenklimaat, raamdecoratie, gordijnen, slaapkamer, verduisteren, warmteweren, zonweren


VELUX trainingen door Hibin gecertificeerd als erkende fabrikantenopleiding van VELUX Nederland B.V. thumbnail
17-02-2011

VELUX trainingen door Hibin gecertificeerd als erkende fabrikantenopleiding

Vakopleiding, erkende opleiding, VELUX, Hibin, inbouwen, commecieel advies,


Brede School De Zuidlanden winnaar eerste VELUX Trophy van VELUX Nederland B.V. thumbnail
17-02-2011

Brede School De Zuidlanden winnaar eerste VELUX Trophy

Prijsvraag, duurzaam bouwen, gezond binnenklimaat, goede leerprestaties, energiebesparing, daglicht