Leerlingen Brede School De Zuidlanden nemen VELUX Trophy in ontvangst

Leerlingen Brede School De Zuidlanden nemen VELUX Trophy in ontvangst van VELUX Nederland B.V.

Door: VELUX Nederland B.V.  15-04-2011
Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Dakramen, Daglicht

De Meern, 15 april 2011. Brede School De Zuidlanden werd in februari uitgeroepen tot winnaar van de VELUX Trophy 2010, een prijs voor het gebouw waarin met VELUX producten optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat is gecreëerd.Ingrid Heins van de RK Dalton school, Sipy Visser van CBS Klaverblad en Milou van Gaalen van OBS de Pionier, die gezamenlijk Brede School De Zuidlanden vormen, namen samen met de leerlingen een deel van de prijs, het kunstwerk ‘Bringing the sun back home II’ van Kamagurka, in ontvangst van architect Yushi Uehara.

Daglicht positieve invloed op leercapaciteit

Studies hebben uitgewezen dat daglicht een positieve invloed heeft op de gezondheid, prestaties en leercapaciteit van kinderen. Een goed binnenklimaat is hierbij essentieel. Daarom is het belangrijk voldoende glasoppervlak en natuurlijke ventilatie toe te passen voor in schoolgebouwen. Het voor de leerlingen per ruimte nauwkeurig te optimaliseren binnenklimaat, gecreëerd door een vernieuwende toepassing van dakramen in eigentijdse en opvallende architectuur, maakte de Brede School De Zuidlanden in het buurtschap Techum (Leeuwarden) volgens de jury van de VELUX Trophy tot de welverdiende winnaar.

Architectenbureau Zerodegree Architecture uit Amsterdam, aannemersbedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum en bouwmaterialenhandelaar NVB Ubbens Bouwstoffen uit Groningen, ontvingen tijdens de BouwBeurs in februari de VELUX Trophy 2010. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 7.500 euro voor de drie betrokken partijen en een kunstwerk van Beeldend kunstenaar Kamagurka t.w.v. 5.000 euro voor het winnende project. Het kunstwerk, waarin daglicht door een dakraam een rol speelt, zal nu een mooie plaats krijgen in de Brede School De Zuidlanden.

Een ander schilderij van Kamagurka, de VELUX Kamanachtwacht wordt op dit moment via marktplaats geveild. De opbrengst van deze veiling schenkt VELUX Nederland aan Kika (Kinderen Kankervrij). Er kan nog tot 30 april 2011 op het kunstwerk worden geboden.

Trefwoorden: Daglicht, Daglichtsystemen, Dakramen, Duurzaam Bouwen, Gezond Binnenklimaat, Natuurlijke Ventilatie

Contact VELUX Nederland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share