Montagepartners Peter Neijts en Bert Nagelmaker bouwen huizen voor Habitat for Humanity

Montagepartners Peter Neijts en Bert Nagelmaker bouwen huizen voor Habitat for Humanity van VELUX Nederland B.V.

Door: VELUX Nederland B.V.  22-03-2011
Trefwoorden: Bouwen, Veiligheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

VELUX Nederland stelt twee Stiho bouwreizen beschikbaar

De Meern, 22 maart 2011. Klusmeester Peter Neijts uit Waalre en Bert Nagelmaker van Bouw & Beveiliging Baarn zijn de gelukkige winnaars van de twee Habitat Bouwreizen die door VELUX Nederland beschikbaar zijn gesteld. Van 14 t/m 22 mei 2011 zullen zij naar India reizen om deel te nemen aan de bouwestafette die Stiho vanwege het 85-jarig bestaan organiseert. Samen met andere klanten, leveranciers en medewerkers van Stiho gaan zij met non-profitorganisatie Habitat for Humanity zoveel mogelijk huizen bouwen voor kansarme families.

Zelf huizen boven

Een Habitat bouwreis is een mooie kans om zelf te bouwen aan een betere wereld. Een groep mensen reist naar een bouwproject waar iedereen letterlijk een steentje bijdraagt door een eenvoudig en veilig huis te bouwen voor een gezin dat hulp hard nodig heeft. Vijf dagen lang werken de teams onafgebroken samen aan hetzelfde doel. Ze graven de fundering, mixen het cement of voegen muren van een compleet nieuw huis.

Financiële en fysieke bijdrage

In de vorm van een grote bouwestafette wisselen kleine Stiho bouwteams elkaar acht weken lang in vier verschillende landen tegelijk af, met als doel zoveel mogelijk huizen te bouwen. Omdat deze projecten zonder geld niet van de grond komen, vraagt Habitat haar deelnemers naast hun inzet om een financiële bijdrage in de vorm van een donatie. VELUX Nederland steunt de Stiho85 actie financieel en in ruil daarvoor mogen twee personen worden afgevaardigd om mee te helpen aan de daadwerkelijke bouw. Deze twee deelnemersplaatsen zijn door VELUX Nederland beschikbaar gesteld aan twee van haar Montagepartners.Specifieke bouwvaardigheden zijn niet nodig om mee te helpen, maar wij vonden het toch wel een geruststellende gedachte om vanuit VELUX twee vakmensen te af te vaardigen. Die hebben jarenlang bouwervaring en kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan dit bouwproject,” aldus Michel Kalis Commercieel Directeur van VELUX Nederland. Nadat verschillende montagepartners hadden aangegeven graag mee te willen werken, werden Klusmeester Peter Neijts uit Waalre en Bert Nagelmaker van Bouw & Beveiliging Baarn na loting uiteindelijk de gelukkige winnaars.

Tien jaar geleden bij het 75-jarig jubileum, ging Stiho met Habitat for Humanity naar de Filippijnen. Ze bouwden daar met 300 medewerkers, klanten en leveranciers, 75 huizen in één week tijd. Ook toen steunde VELUX Nederland het project en hielpen er vier VELUX medewerkers mee bij de bouw. Lees meer over de bouwreis op: www.stiho85.nl

Trefwoorden: Bouwen, Daglicht, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Veiligheid

Contact VELUX Nederland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share