Nieuwe generatie VELUX dakramen geïntroduceerd op BouwBeurs

Nieuwe generatie VELUX dakramen geïntroduceerd op BouwBeurs van VELUX Nederland B.V.

Door: VELUX Nederland B.V.  12-12-2012
Trefwoorden: Duurzaam Bouwen, Duurzame Energie, Dakramen

De Meern, 12 december 2012. Tijdens de Internationale BouwBeurs in Utrecht introduceert de VELUX Groep, wereldwijd marktleider in dakramen, haar nieuwe generatie dakramen op de Nederlandse markt. De nieuwe generatie VELUX dakramen brengt energie-efficiëntie, daglicht en wooncomfort naar nieuwe en hogere niveaus, zorgt voor een eenvoudiger en slimmer montageproces en heeft standaard een witte afwerking.  

De nieuwe generatie VELUX dakramen optimaliseert energie-efficiëntie en behoudt de beproefde constructie van de bekende VELUX dakramen. Daardoor bieden ze betere isolerende eigenschappen met een U-waarde van 1,3 voor standaard dakramen en een glasoppervlak dat tot wel 18 procent is vergroot. Dit levert gebouwen meer passieve zonnewarmtetoetreding op en bespaart daarmee energie. Een ander belangrijk kenmerk van de nieuwe generatie is de witte afwerking. Uit onderzoek onder consumenten blijkt dat hout ‘uit’ is. Daarom zal de nieuwe generatie VELUX dakramen als eerste in Europa standaard wit worden afgelakt," aldus Michel Sombroek, Algemeen Directeur van VELUX Nederland. “Tijdens de Internationale BouwBeurs tonen we de nieuwe generatie in al haar facetten. Natuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan het nieuwe ontwerp, maar ook demonstreren we hoe de nieuwe generatie VELUX dakramen nog meer montagegemak biedt.”  

Nieuwe generatie, bekende kwaliteit
De nieuwe generatie is onderworpen aan uitvoerige tests om ervoor te zorgen dat zij aan de hoge en strenge VELUX prestatie- en kwaliteiteisen voldoen. Het testprogramma omvat factoren als energieprestatie, ventilatie, geluidsreductie, veiligheid en duurzaamheid. Zo biedt de nieuwe generatie tuimelramen die voldoen aan weerstandsklasse 2 volgens de NEN 5096 en daarmee in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW®).En de additionele ventilatiekap zorgt voor zelfregulerende natuurlijke ventilatie, wat het binnenklimaat nog verder verbeterd.  

Verbeterde energie-efficiëntie en beter binnenklimaat
Tijdens de ontwikkeling van de dakramen was het de uitdaging om constructief de juiste onderdelen te vinden die optimale energie-efficiëntie garanderen en tegelijk de hoge kwaliteit van de bewezen constructie, een belangrijk kenmerk van VELUX dakramen, verder verbeteren. Met de introductie van de VELUX Thermo Technology zijn de isolerende eigenschappen verbeterd met een U-waarde van 1,3 voor de nieuwe standaard dakramen. Deze U-waarde kan door verdiepte inbouw en de toepassing van een isolatiekraag worden teruggebracht naar 1,2. Daarnaast biedt VELUX een reeks unieke glasvarianten aan met U-waarden van 1,0 en lager om de U-waarde van het dakraam nog verder aan te scherpen.  

De hoge isolatiewaarden gecombineerd met een groter glasoppervlak, wat binnen het stookseizoen meer passieve zonnewarmte in gebouwen toelaat, doet de nieuwe generatie dakramen tot nieuwe en uitstekende niveaus stijgen als het gaat om optimale energiebalans en energie-efficiëntie. Daarnaast wordt de behoefte aan elektrisch verlichting door de toepassing van meer daglicht verminderd. Dit bespaart energie en verbetert het welzijn van de mensen die wonen en werken in gebouwen. De VELUX Active climate control zorgt het hele jaar door voor een optimaal energieverbruik en thermisch comfort door een automatische besturing van dakramen, zonwering en raamdecoratie. In tegenstelling tot andere producten in de markt die alleen werken tijdens het stookseizoen, werkt het VELUX ACTIVE climate control systeem zowel in de winter als in de zomer.  

Nieuw ontwerp en intelligente oplossingen
Ook het ontwerp van de nieuwe generatie VELUX dakramen is verbeterd, zowel aan de binnenzijde met smallere kozijnen als buitenzijde met afgerond lijstwerk. Dit zorgt voor een eleganter dakraam. De afstandsbediening is vervangen voor de VELUX INTEGRA® io-homecontrol® bedieningstablet, die reeds beloond is met de Deense design award ‘Ingeniørens Produktpris 2012’. De bedieningstablet zorgt voor een geavanceerde en toch eenvoudige, gebruiksvriendelijke controle over het binnenklimaat voor elektrische VELUX dakramen en accessoires. De motoren van de nieuwe generatie dakramen zijn nagenoeg geruisloos en hebben een stand-by stroomverbruik van 0,5 W/H.  

Meer montagegemak
Naast de modificaties aan het product is ook het montageproces aangepast. Hierdoor is de nieuwe generatie VELUX dakramen nog eenvoudiger en slimmer te monteren. "We zijn trots op de nieuwe generatie waar naar mijn mening veel montagebedrijven blij van worden. De nieuwe generatie VELUX dakramen kan dankzij de nieuwe innovatieve montagebeugels eenvoudig en op twee verschillende niveaus in het dak worden gemonteerd (standaard of verdiept). Met een verdiepte montage ligt het dakraam 40 mm dieper in het dak, wat zorgt voor een nog betere integratie in het dak en een verdere bijdrage aan energiebesparing. De schroeven op de afdeklijsten zijn vervangen door een kliksysteem waardoor de montage eenvoudiger en veiliger wordt,” aldus Sombroek. “Het montagegemak begint al bij de verpakking die tevens als werkvloer kan dienen. Het draaiende gedeelte van het dakraam is door een nieuwe manier van uitpakken eenvoudiger uit het kozijn te nemen, waardoor het voor de monteur minder inspannend is. Twee meegeleverde polystyreen blokken kunnen op het draaiend gedeelte worden geklemd, zodat het beschermt is tot het draaiende deel weer wordt teruggeplaatst in het kozijn.”  

De nieuwe generatie VELUX dakramen komt in april 2013 op de Nederlandse markt. De officiële introductie vindt plaats tijdens de Internationale BouwBeurs 2013, van 4 tot 9 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. VELUX Nederland is daar te vinden op stand 01.D118.  

Trefwoorden: Daglicht, Daglichtsystemen, Dakramen, Duurzaam Bouwen, Duurzaam Verbouwen, Duurzame Energie, Gezond Binnenklimaat, Gezond Wonen, Hellende Daken, Inbraakveiligheid, Natuurlijke Ventilatie, Wooncomfort, Zonne-energie

Contact VELUX Nederland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van VELUX Nederland B.V.

Maak kans op een Disney droomkamer voor je kind van VELUX Nederland B.V. thumbnail
15-04-2014

Maak kans op een Disney droomkamer voor je kind

Maak kans op een Disney droomkamer voor je kind


International VELUX Award 2014 open voor registraties van VELUX Nederland B.V. thumbnail
02-09-2013

International VELUX Award 2014 open voor registraties

Architectuurstudenten worden gestimuleerd om daglicht te gebruiken als bouwsteen in het ontwerpproces bij de International VELUX Award 2014.


Hoe voorkom je ‘s zomers oververhitting in huis van VELUX Nederland B.V. thumbnail
16-07-2013

Hoe voorkom je ‘s zomers oververhitting in huis

Voorkom ‘s zomers oververhitting in huis met buitenoznweringen en rolluiken op dakramen en lichtkoepels.


Nieuwe generatie VELUX inbraakwerende tuimelvensters in vochtbestendige uitvoering van VELUX Nederland B.V. thumbnail
11-07-2013

Nieuwe generatie VELUX inbraakwerende tuimelvensters in vochtbestendige uitvoering

Verhinder inbraken via dakramen en lichtkoepels met de nieuwe generatie VELUX inbraakwerende tuimelvensters in vochtbestendige uitvoering.


DGMR en VELUX Nederland ontwikkelen Daglichtcalculator volgens NEN 2057 van VELUX Nederland B.V. thumbnail
01-07-2013

DGMR en VELUX Nederland ontwikkelen Daglichtcalculator volgens NEN 2057

DGMR en VELUX Nederland ontwikkelen Daglichtcalculator volgens NEN 2057 om de  daglichttoetreding onder het hellende dak te toesten aan het Bouwbesluit 2012,


Nederlanders vermoeid en lusteloos door gebrek aan daglicht van VELUX Nederland B.V. thumbnail
20-06-2013

Nederlanders vermoeid en lusteloos door gebrek aan daglicht

Nederlanders vermoeid en lusteloos door gebrek aan daglicht blijkt uit onderzoek


De potentie van klimaatrenovaties van VELUX Nederland B.V. thumbnail
18-06-2013

De potentie van klimaatrenovaties

De potentie van klimaatrenovaties voor terugdringen CO2-uitstoot in 2020


Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt van VELUX Nederland B.V. thumbnail
18-06-2013

Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt

Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt met verdusiterende rolgordijnen van VELUX 


Green Solution House is één van ’s werelds meest duurzame oplossingen van VELUX Nederland B.V. thumbnail
12-06-2013

Green Solution House is één van ’s werelds meest duurzame oplossingen

Green Solution House is één van ’s werelds meest duurzame oplossingen  


Voorspel het weer campagne van VELUX Nederland B.V. thumbnail
12-06-2013

Voorspel het weer campagne

Voorspel het weer campagne


Winkelcentrum onderging transformatie met VELUX modulaire lichtstraten van VELUX Nederland B.V. thumbnail
04-06-2013

Winkelcentrum onderging transformatie met VELUX modulaire lichtstraten

Winkelcentrum in Bemmel onderging transformatie met VELUX modulaire lichtstraten


Elektrische Energie Comfort gordijnen: Beheers het zonlicht vanuit uw bed van VELUX Nederland B.V. thumbnail
03-06-2013

Elektrische Energie Comfort gordijnen: Beheers het zonlicht vanuit uw bed

Elektrische Energie Comfort gordijnen: Beheers het zonlicht vanuit uw bed  


Vergunningsvrije dakkapel zorgt voor leefbare zolder van VELUX Nederland B.V. thumbnail
16-05-2013

Vergunningsvrije dakkapel zorgt voor leefbare zolder

Vergunningsvrije dakkapel met VELUX dakramen zorgt voor leefbare zolder  


Nieuw rolluik zorgt ’s zomers voor beter binnenklimaat van VELUX Nederland B.V. thumbnail
14-05-2013

Nieuw rolluik zorgt ’s zomers voor beter binnenklimaat

Nieuw VELUX rolluik zorgt ’s zomers voor beter binnenklimaat en verduistering 


Btw-verlaging naar 6% overtuigt 48.000 huishoudens tot zolderverbouwing van VELUX Nederland B.V. thumbnail
25-04-2013

Btw-verlaging naar 6% overtuigt 48.000 huishoudens tot zolderverbouwing

Btw-verlaging naar 6% overtuigt 48.000 huishoudens tot zolderverbouwing