Remia verhoogt productiecapaciteit

Remia verhoogt productiecapaciteit van Remia

Door: Remia  15-06-2009

Den Dolder, 4 juni 2009

Omzetgroei vraagt om uitbreiding
Remia verhoogt productiecapaciteit

Remia breidt haar sauzenfabriek in Den Dolder uit met 5000 m2. ‘Onze omzet van sauzen is de afgelopen twee jaar met gemiddeld 10% per jaar gegroeid’, aldus algemeen directeur Karel de Rooij, ‘De uitbreiding is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar onze producten.’ Begin 2010 neemt Remia de nieuwe fabriekshal in gebruik.

Remia zal de nieuwe hal benutten om zowel het machinepark uit te breiden als verpakkingen en grondstoffen op te slaan. Hierdoor neemt de productiecapaciteit fors toe. Eveneens genereert de nieuwbouw op termijn enkele tientallen arbeidsplaatsen.

Logistiek
De nieuwbouw biedt ook logistiek voordelen. Een aangepaste infrastructuur maakt het mogelijk om pallets direct te laden vanaf de productielijnen. Via transportbanen en rolling floors belanden producten op deze manier automatisch, zonder tussenkomst van heftrucks, in de vrachtwagens. De laadgelegenheid is begin 2010 gebruiksklaar.

Remia
Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige bedrijf produceert sauzen, margarine en vetten voor consumenten, horeca en industrie. Remia telt ruim 300 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 90 landen.