Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen van Landgoed Zonheuvel

Door: Landgoed Zonheuvel  24-10-2011
Trefwoorden: Hotel, Duurzaam Ondernemen, Hotelkamers

Duurzaam ondernemen

Als deelnemer aan het milieuprogramma Op Kop van de Provincie Utrecht hebben wij een intentieverklaring getekend om onze bedrijfsvoering klimaatneutraal te maken en de CO2 uitstoot aanzienlijk terug te dringen.

CO2 uitstoot
Op het gebied van CO2 uitstoot voeren een tweesporenbeleid. Onze CO2 uitstoot proberen wij zoveel mogelijk te reduceren door bewustwording en concrete maatregelen. Het reduceren van de uitstoot is een continu proces. De resterende CO2 uitstoot compenseren wij volledig via de Climate Neutral Group, waardoor wij een klimaatneutrale lokatie zijn.

Concrete maatregelen
Al geruime tijd zijn wij bezig om de milieudruk van onze onderneming te verminderen.

Gescheiden afvalinzameling, milieuvriendelijke schoonmaakproducten, FSC papier, spaarlampen en LED verlichting, UTZ gecertificeerde koffie, biologische zuivelproducten, energie- en waterbesparende maatregelen, een warmtewisselinstallatie....en meer. Voor ons is duurzaam ondernemen gewoon DOEN!

Vanaf Station Driebergen-Zeist zijn wij bereikbaar met een shutllebus op biogas. Bij de renovatie van de hotelkamers is duurzaamheid het uitgangspunt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent naast het streven naar winst ook rekening houden met het effect van de activiteiten op het milieu en oog hebben voor de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Het gaat erom een balans te vinden tussen people, planet en profit.

Trefwoorden: Biologisch Restaurant, Conferentiehotel, Duurzaam Ondernemen, Hotel, Hotelkamers

Andere producten en diensten van Landgoed Zonheuvel

24-10-2011

Hotel Zonheuvel Doorn

Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel ligt in Doorn, op 25 km van Utrecht – op de Utrechtse Heuvelrug en beschikt over 110


Kasteel Maarten Maartenshuis - Trouwlocatie van Landgoed Zonheuvel thumbnail
24-10-2011

Kasteel Maarten Maartenshuis - Trouwlocatie

Maarten Maartenshuis Kasteel Maarten Maartenshuis biedt 8 vergaderzalen waaronder 3 stijlzalen. Het kasteel is officieel huis der gemeente en een


Sauna Landgoed Zonheuvel Doorn van Landgoed Zonheuvel thumbnail
24-10-2011

Sauna Landgoed Zonheuvel Doorn

U kunt ontspannen in de sauna of het Turks bad. Deze faciliteiten kunnen ook worden gehuurd worden voor privégebruik. In


Restaurant Fleuri Doorn van Landgoed Zonheuvel thumbnail
24-10-2011

Restaurant Fleuri Doorn

Restaurant Fleuri serveert lunch- en dinergerechten bereid met biologische groenten en fruit. Het biedt ook specialiteiten zoals zelfgemaakte appeltaart. ’s