Pets4Care - In contact met jezelf en anderen

Pets4Care - In contact met jezelf en anderen van Pets4care

Door: Pets4care  06-03-2009
Trefwoorden: Kinderen, Honden, Sociale Vaardigheden

Voor wie
De SOVA-training 'In contact met jezelf en anderen' is een plezierige methodiek voor kinderen en jongeren met milde problematiek (extra ondersteuning op het gebied van communicatie, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid).
De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.

Door wie
De training wordt begeleid en uitgevoerd door een ervaren klinisch pedagoog met uitgebreide kennis van diertherapeutische toepassingen. Er wordt gebruik gemaakt van eigen honden van de trainers. Indien nodig zijn er 2 trainers aanwezig.

Wat doen honden
Interacties met dieren en zeker tussen honden en mensen worden als bevestigend, niet –veroordelend en toegankelijk ervaren. Honden verhogen zelfvertrouwen door opdrachten uit te voeren en verminderen angst, geremdheid en boosheid met vrolijk, grappig en speels gedrag. Tevens zijn honden expert in het observeren van lichaamstaal, zodat houding en uitstraling direct voelbaar zijn.

Wat levert het de jongere op

  • Zelfvertrouwen
  • Leren observeren/kijken/begrijpen wat de ander doet of wil
  • Afwegingen maken
  • Beslissingen nemen
  • Een keuze uitvoeren
  • Expressief zijn in lichaamstaal
  • Effectief zijn in lichaamstaal

Doelstelling training
Het doel van deze training is om kinderen, met behulp van honden als co-trainers, hun eigen mogelijkheden te laten ontdekken en op een positieve (leuke) manier problemen te leren overwinnen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Dit alles in samenwerking met de therapeut(en) en hond.

Duur
10 bijeenkomsten van ca. 2 uur.
Minimaal 4, maximaal 6 deelnemers

Meer informatie
www.pets4care.nl

Trefwoorden: Honden, Kinderen, Pets4care, Sociale Vaardigheden, Therapiehond,