Webhostingbedrijf zet nieuwe stappen in streven om duurzaam te ondernemen

Door: Easyhosting  01-11-2007
Trefwoorden: Domeinnamen, Hosting, Datacenter

Easyhosting BV is actief in de IT-sector en levert internetdiensten waaronder domeinregistratie, webhosting, colocatie, racks en bandbreedte.
Om een positieve stap te zetten en haar verantwoordelijkheid te nemen gaat Easyhosting op ‘groen’.
Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met EvoSwitch in Haarlem. EvoSwitch is een ultramodern datacenter. In samenwerking met TNO ontwikkelde EvoSwitch energiezuinige oplossingen voor onder andere verlichting, koeling en noodstroom. Daarbij horen ook diverse investeringsprojecten om klimaatneutraal te ondernemen.

Voor de overige locaties, inclusief het wagenpark is Easyhosting een overeenkomst aangegaan met KlimaatNeuraal Groep. Voor iedere gebruikte KWh en kilometer is een berekening gemaakt. De bijdrage die Easyhosting in totaal ter compensatie levert wordt door KlimaatNeutraal Groep besteed aan diverse projecten, zoals boomaanplant en behoud van bossen.

De samenwerking met EvoSwitch en KlimaatNeutraal Groep past in het streven van Easyhosting om op maatschappelijk verantwoorde en op duurzame wijze te ondernemen. Al eerder begon het hostingbedrijf sponsoractiviteiten voor het goede doel zoals Micro-krediet, Dance4life, Send a Tent en (internet)Pesten op school.
De klanten van Easyhosting BV kunnen erop vertrouwen dat hun provider van deze tijd is. Bewust en verantwoord ondernemen.


Over De KlimaatNeutraal Groep:
De KlimaatNeutraal Groep plant nieuwe bomen aan en bestaande bossen worden beschermd. Zo wordt extra CO2 opgenomen en de al opgenomen CO2 vastgehouden. Naast bosprojecten investeert KlimaatNeutraal Groep ook in duurzame energie en besparingsprojecten. Het doel is het om het CO2 evenwicht in de atmosfeer te herstellen.(www.klimaatneutraal.nl)

Trefwoorden: Datacenter, Domeinnamen, Hosting, Klimaatneurtaal, Serververhuur,