Pia Media krijgt opdracht voor jubileumfilm Oorlogsgravenstichting

Pia Media krijgt opdracht voor jubileumfilm Oorlogsgravenstichting van Pia Media-communicatie in beeld

Door: Pia Media-communicatie in beeld  20-06-2011
Trefwoorden: Documentaires

 

 

Pia Media heeft opdracht gekregen een documentaire te maken voor het 65 jarig jubileum van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting (OGS). De film geeft een overzicht van de 11 Nederlandse erevelden in Europa, die door de OGS worden onderhouden en vertelt via nabestaanden de verhalen van Nederlandse oorlogslachtoffers die er hun laatste rustplaats hebben gevonden. De film zal begin december van dit jaar zijn premiére beleven.

Want elk graf heeft z'n verhaal
De documentaire is de derde in de reeks "Want elk graf heeft z'n verhaal', die de OGS over haar werk heeft laten maken. De eerste documentaire geeft een beeld van de 7 Nederlandse Oorlogsgraven in Indonesië, waar 24.000 Nederlanders liggen die het slachtoffer zijn geworden van de Japanse bezetting en de daarop volgende Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. De tweede documentaire speelt zich af op de 2 erevelden in Nederland. Op het ereveld Loenen zijn 4000 oorlogsslachtoffers begraven en op het Militair Ereveld Grebbeberg hebben 400 militairen, die in de meidagen van 1940 de Grebbelinie verdedigden tegen de ons land binnenvallende Duitsers, hun laatste rustplaats gevonden,

Europese erevelden
De OGS beheert in Duitsland 7 ervelden. Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Noorwegen hebben allen 1 Nederlands ereveld. Daarnaast zijn er ook in andere Europese landen individuele oorlogsgraven, die door OGS worden onderhouden.
De documentaire wordt op locatie opgenomen in de genoemde landen. Ook op Sicilië zullen opnamen gemaakt worden. Hier kwam kapitein-luitenant ter zee Sterkenburg om door een Duitse voltreffer op de brug van Hr. Ms. Soemba, waarover hij het commando voerde. Hij ligt begraven op het ereveld in Syracuse.

De makers
De documentaire wordt geproduceerd door Pia Media. Scenario en eindredactie is in handen van Pia van der Molen. Michiel Praal doet camera en regie. Gijs Westerman is de video-editor.

 

Trefwoorden: Documentaires

Contact Pia Media-communicatie in beeld

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Pia Media-communicatie in beeld

Prof. Smalhout populaire spreker bij Pia Media van Pia Media-communicatie in beeld thumbnail
20-06-2011

Prof. Smalhout populaire spreker bij Pia Media

Prof. Smalhout populaire spreker bij Pia Media


Pia Media maakt nieuwe website voor internationaal vergadercentrum Château Jemeppe van Pia Media-communicatie in beeld thumbnail
20-06-2011

Pia Media maakt nieuwe website voor internationaal vergadercentrum Château Jemeppe

Pia Media maakt nieuwe website voor internationaal vergadercentrum Château Jemeppe