Medicijngebruik in verkeer traceerbaar via speeksel

Medicijngebruik in verkeer traceerbaar via speeksel van Tandartspraktijk Elst

Door: Tandartspraktijk Elst  20-10-2008
Trefwoorden: Hypotheek, Marketing, Ict

Toxicologe Beitske Smink van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een succesvol onderzoek uitgevoerd waarbij ze keek naar de mogelijkheid om speeksel en urine te gebruiken bij controle op medicijninname. Een speekseltest zou volgens haar in de toekomst uitkomst kunnen bieden bij controles. De concentratie benzodiazepinen in speeksel is indicatief voor recent medicijngebruik. Met name slaap- en kalmeringsmiddelen en antidepressiva verhogen de kans op verkeersongevallen..

Eén op de tien weggebruikers zou volgens diverse onderzoeken onder invloed van medicijnen de weg op gaan. Dinsdag gaat dan ook de campagne 'Rij veilig met medicijnen' van start, zo meldde het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Automobilisten moeten met deze campagne gewezen worden op de risico's van rijden onder invloed van medicijnen en loopt dit hele kalenderjaar door.


Bron: http://www.gezondheidsplein.nl

Trefwoorden: Antidepressiva, Automobilisten, Campagne, Crisis, Hypotheek, Ict, It, Kalmeringsmiddelen, Krediet, Lening, Marketeer, Marketing, Medicijnen, Onderzoek, Slaapmiddelen, Speeksel, Tandarts, Toxicologie, Verkeer, Verkeersongevallen, Waterstaat, Weggebruikers