Veel rokers wíllen wel stoppen

Veel rokers wíllen wel stoppen van Tandartspraktijk Elst

Door: Tandartspraktijk Elst  03-12-2008
Trefwoorden: Website, Hypotheek, Marketing

In 65% van de gevallen blijft het stoppen met roken dus bij goede voornemens. 81% van de rokers uit het onderzoek geeft aan al meerdere niet-succesvolle stoppogingen te hebben ondernomen. Dat is jammer, want er zijn genoeg hulpmiddelen voorhanden die de kans van slagen kunnen verhogen. De huisarts kan hier meer over vertellen.

Meer dan de helft van de rokers die wel een stoppoging ondernemen, geeft aan dit geheel op eigen kracht te doen, zonder hulpmiddelen en zonder voorbereiding. Ze vinden dat ze zelf de meeste invloed hebben op het slagen van de stoppoging. Naast de eigen verantwoordelijkheid, vrienden en familie, is de huisarts het meest genoemd als persoon die de meeste invloed heeft op het succesvol stoppen met roken. Toch bezoekt op dit moment nog slechts 1 op de 10 rokers de huisarts ter voorbereiding.

"Dit is een gemiste kans", zegt Jean Muris, huisarts in Guelle. "Stoppen met roken vereist allereerst voldoende motivatie. Daar blijken rokers zich, gezien het belang dat ze geven aan de gezondheidswinst die er te halen is door te stoppen met roken, goed bewust van te zijn. Maar een goede voorbereiding en ondersteuning zijn ook belangrijk voor een succesvolle stoppoging. Neem daarom vooral contact op met de huisarts, praktijkondersteuner of rookstoppoli, bijvoorbeeld voor informatie over hulpmiddelen. Want als je samen stopt, verhoog je de kans op een succesvolle stoppoging aanzienlijk."

Het platform www.ikkanstoppen.nl is ontwikkeld om rokers te helpen bij het stoppen met roken. Centraal staat een positieve en enthousiasmerende benadering, ingevuld samen met stoppen-met-roken-experts, waarmee de kans van slagen groter wordt. Op dit platform is veel aandacht voor de verschillende fases van het stopproces, de motivatie, het zelfvertrouwen én de hulp die nodig is om de stopkans te vergroten. Het platform is een initiatief van geneesmiddelenfabrikant Pfizer. Met dit platform wil Pfizer een bijdrage leveren aan voorlichting over een gezonde levensstij

Trefwoorden: Gebit, Gezondheid, Hypotheek, Krediet, Lening, Marketing, Online, Roken, Sigaret, Tandarts, Tanden, Website