Verzorgd gebit: aantrekkelijk!

Verzorgd gebit: aantrekkelijk! van Tandartspraktijk Elst

Door: Tandartspraktijk Elst  19-02-2009
Trefwoorden: Website, Internet, Marketing

Nederlanders geven aan goed te weten hoe ze hun gebit gezond moeten houden. Regelmatig tanden poetsen, flossen en geregeld de tandarts bezoeken wordt genoemd als maatregelen voor een goed gebitsonderhoud. Toch wijst de praktijk uit dat er ruimte voor verbetering is. De meeste Nederlanders (63%) vinden zelf ook dat ze beter voor hun gebit moeten en kunnen zorgen. Volgens 78% is het belang van een goede gebitsverzorging en een mooi gebit de laatste jaren toegenomen. Een gezond en mooi gebit maakt mensen zelfverzekerder en geeft bijvoorbeeld een grotere kans van slagen bij sollicitaties.

Het kan nog beter
Hoewel het belang van een goede mondverzorging en de preventie van gaatjes en tandplak wordt onderkend, kan het nog altijd beter. Meer dan de helft van alle mensen slaat het tandenpoetsen wel eens over, en een op de vijf poetst hooguit één maal per dag. Ook de poetsduur, minimaal 2 minuten, wordt vaak niet gehaald.

Bekende tanden
Het Tandenpoetsonderzoek besteedde eveneens aandacht aan bekende monden. Nederlanders vinden dat musicalster Chantal Janzen en presentator Winston Gerschtanowitz het mooiste gebit hebben. Tandarts en implantoloog Jack Plooij van CDC Kliniek reikte op 9 februari jongstleden een mooie-tanden-award uit aan beide winnaars.

http://www.tandartselst.nl

Trefwoorden: Gebit, Gezondheid, Internet, Marketing, Medisch, Praktijk, Tandarts, Tanden, Website