Afgelopen jaarwisseling leverde Veldhuizen Wagenbouw 8 oplegger-combinaties af aan de klant Heijmans

Afgelopen jaarwisseling leverde Veldhuizen Wagenbouw 8 oplegger-combinaties af aan de klant Heijmans van Veldhuizen Wagenbouw

Door: Veldhuizen Wagenbouw  30-01-2006
Trefwoorden: Bouw, Hoogwerker, Clixtar

Al deze opleggers zijn gebouwd volgends het “CliXtar” concept.
Hierdoor zijn er hele stabiele combinaties ontstaan, welke gemakkelijk achteruit te rijden zijn. Dit was ook een eis van de berijders omdat er soms kilometers achteruit gereden moet worden.

De CliXtar openlaadbak wordt ingezet voor (snel)weg afzettingswerk en de CliXtar hoogwerkers worden gebruikt voor het repareren van straatverlichting. Er lag een eis dat er voldoende laadvermogen aanwezig was met rijbewijs B-E. Zo hebben drie van de vier open opleggers met dubbele cabine en 4,0T meter kraan een laadvermogen van 3100 kg en de vierde open oplegger heeft een laadvermogen van 5200 kg.

De clixtar hoogwerkeropleggers zijn opgebouwd door Custers Hydraulica en hebben een totaalbreedte van slechts 2,00 mtr. voor het werken op de openbare weg. Het laadvermogen is 1600 kg.

Ook is er één Plywood gesloten clixtar besteld met een bakmaat van 5,80 mtr. en een 1500 kg laadklep, welke ingezet wordt voor het inrichten en leeghalen van bouwketen en kantoorunits.

Niet op de foto staat een conventionele trekker met dieplader oplegger voor het vervoer van 3,5-tons minigraver.

Als trekkers heeft Heijmans gekozen voor Iveco 40C14 vanwege de opbouwmogelijkheid van een oliedrukgesmeerde luchtcompressor en de toelating als “clixtar” trekker.

De combinaties zullen ingezet worden in de volgende werkmaatschappijen:
- Heijmans Technische Infra (2x hoogwerker, 3x open oplegger, 1x dieplader)
- Funderingstechnieken Nederveen (1x open clixtar 5200 kg laadvermogen)
- Heijmans Materieel Beheer eigen gebruik (5,80 mtr. gesloten clixtar oplegger)

Trefwoorden: Bouw, Clixtar, Hoogwerker,

Contact Veldhuizen Wagenbouw

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share