LaCie introduceert harde schijf die tegen stootje kan: draagbare LaCie Rugged met triple interface

Door: Lacie Benelux  09-01-2006
Trefwoorden: Computer Hardware

LaCie introduceert de harde schijf die tegen een stootje kan: de draagbare LaCie Rugged met triple interface The Portable LaCie Rugged with FireWire 8

Amsterdam, 4 januari 2006 – LaCie introduceert de LaCie Rugged, een zeer stevige en razendsnelle externe harde schijf met aluminiumlegering en rubberen stootrand. Op basis van een triple interface (USB2 + FW400/800) zijn op de Rugged opgeslagen gegevens optimaal beschermd tegen schokken, stoten en vallen (van tafelhoogte*). Dit maakt deze harde schijf bij uitstek geschikt voor mensen die veel onderweg zijn, waaronder noodhulpdiensten, medewerkers van overheids- en gerechtelijke instanties en trainers. De LaCie Rugged is voorzien van FireWire 800, waardoor deze hoogwaardige video-editing en de productie van digitale content ondersteunt en is beschikbaar met een capaciteit van 80 GB, 100 GB en 120 GB. De wereldberoemde ontwerper Neil Poulton is verantwoordelijk voor het exclusieve design.
“Met de Rugged brengt LaCie een harde schijf op de markt die bestand is tegen veelvuldig gebruik onderweg”, zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. “Mensen hebben behoefte aan harde schijven die grote prestaties leveren én reisbestendig zijn. De nieuwe LaCie Rugged is voorbereid op de dagelijkse, onverwachte gebeurtenissen.” De LaCie Rugged wordt gevoed door de FireWire- of USB-aansluiting. Hierdoor is het niet langer nodig een wisselstroomadapter mee te nemen. De FireWire 800-bussnelheid van 800 Mbits/s in combinatie met 7200 tpm van het 100 GB-model bieden zeer snelle overdrachtsnelheden in een draagbare schijf. De LaCie Rugged is bij levering klaar voor gebruik op uiteenlopende platforms. Daarnaast is het mogelijk de schijf voor speciale doeleinden te formatteren.

Eigenschappen
Gemak dankzij ‘plug & play’Capaciteit van 80 GB/100 GB/120 GB
Compacte behuizing in zakformaat
7200 tpm in 100 GB-model
Gelakte, krasbestendige aluminiumbehuizing 
Valbestendige, rubberen stootrand
FireWire 800/400- en USB-busvoeding
Geen stuurprogramma’s nodig bij Windows 2000/XP en Mac OS X
Wordt geleverd met LaCie backupsoftware
Neil Poulton over het ontwerp van de LaCie Rugged: “Voor dit ontwerp heb ik me laten inspireren door mijn favoriete jeugdserie Captain Scarlet. Mensen die bekend zijn met deze serie zullen in de Rugged het supersnelle voertuig de Spectrum Pursuit Vehicle, oftewel SPV, herkennen. Dankzij de interne harde schijf die op vier punten een onafhankelijke ophanging heeft en de beschermende stootrand aan de buitenkant is de LaCie Rugged de robuuste, supersnelle SPV onder de harde schijven.”

Beschikbaarheid
De LaCie Rugged met drievoudige interface is vanaf nu te bestellen op de websites van LaCie en is vanaf februari leverbaar via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk. De LaCie Rugged wordt geleverd met ‘1-Click’-backupsoftware voor pc/Mac en SilverKeeper-backupsoftware met uitgebreide functionaliteit voor Mac OS 9.x/10.x. De LaCie Rugged is ook verkrijgbaar met slechts één Hi-Speed USB 2.0-interface. Alle schijven worden geleverd met een USB-voedingskabel voor USB-hubs/-computers met laag vermogen.Een optionele wisselstroomadapter is apart verkrijgbaar.Meer informatie is te vinden op www.lacie.nl.

Adviesprijzen inclusief btw

80GB USB2.0 Rugged Drive, 5400RPM, 8MB buffer 

199 EUR incl.

120GB USB2.0 Rugged Drive, 5400RPM, 8MB buffer

339 EUR incl.

80GB USB2.0 & FireWire 400 & FireWire 800 Rugged Drive, 5400RPM, 8MB buffer

239 EUR incl.

100GB USB2.0 & FireWire 400 & FireWire 800 Rugged Drive, 7200RPM, 8MB buffer

399 EUR incl.

120GB USB2.0 & FireWire 400 & FireWire 800 Rugged Drive, 5400RPM, 8MB buffer

399 EUR incl.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, Vi-computers en RAF Staffhorst. Voor meer informatie: www.lacie.nl.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland.Poulton studeerde industriële vormgeving aan de universiteit van Edinburgh en aan de Domus-academie in Milaan. Het publiek maakte in 1989 voor het eerst kennis met hem als de maker van ’de ageing pens’ (de ouder wordende pennen), die gemaakt waren van ‘levend’, aan slijtage onderhevig kunststof dat bij gebruik van kleur en vorm veranderde.Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton zeer goed verkopende en prijswinnende producten voor uiteenlopende internationale klanten, waaronder LaCie en Artemide. Sinds 1991 werkt en woont Poulton in Parijs, Frankrijk.Zie ook: www.neilpoulton.com.

* Maximumvalhoogte is 90 cm in niet-werkende modus.Niet laten vallen als de schijf in werking is.

Trefwoorden: Computer Hardware

Contact Lacie Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share