LaCie introduceert Skwarim-opslagapparaat met 30 GB of 60 GB opslagcapaciteit

LaCie introduceert Skwarim-opslagapparaat met 30 GB of 60 GB opslagcapaciteit van Lacie Benelux

Door: Lacie Benelux  20-01-2006
Trefwoorden: Computer Hardware

Amsterdam, 18 januari 2006 – LaCie introduceert de Skwarim, een stijlvol en draagbaar opslagapparaat met 30 GB of 60 GB opslagcapaciteit. De drive is eenvoudig mee te nemen en daarmee bij uitstek geschikt om onderweg bestanden op te slaan en uit te wisselen of om back-ups te maken. Door de geïntegreerde Hi-Speed USB 2.0-kabel is de Skwarim zonder wisselstroomadapter in te zetten. Deze plug and play-functionaliteit maakt het apparaat extra gebruikersvriendelijk. De Skwarim is ontworpen door de gerenommeerde ontwerper Karim Rashid. Het apparaat is beschikbaar in een opvallende blauwe of roze kleur. Met afmetingen van 4,5 cm in de lengte en 4,5 cm in de breedte heeft de Skwarim een uiterst handzaam formaat.
De LaCie Skwarim biedt ruimte voor honderden foto’s, MP3-bestanden en werkdocumenten of verschillende videofilms. Het apparaat wordt geleverd met LaCie back-upsoftware voor Mac en pc. Door de robuuste behuizing is de Skwarim onderweg optimaal beschermd. Met de meegeleverde USB-verlengkabel hebben gebruikers ook toegang tot moeilijk bereikbare USB-poorten.
“De Skwarim is méér dan een hoogwaardig extern opslagapparaat”, zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. “Functionaliteit en een elegante vormgeving komen samen in dit product. Dit zie je ook terug bij tal van andere LaCie-apparaten. Met de unieke LaCie Skwarim geven gebruikers uitdrukking aan hun persoonlijke stijl. Onderweg hebben ze al hun favoriete digitale bestanden direct bij de hand met een apparaat dat tegen een stootje kan.”

Kenmerken
•        Geïntegreerde Hi-Speed USB 2.0-kabel voor plug and play-functionaliteit
•        Handzaam formaat met afmetingen van 4,5 cm x 4,5 cm
•        Met busvoeding om bestanden op te slaan, uit te wisselen of direct back-ups te maken
•        30 of 60 GB opslagcapaciteit
•        Platformonafhankelijk op pc of Mac
•        Geen stuurprogramma nodig onder Windows 2000/XP en Mac OS X

Beschikbaarheid
De LaCie Skwarim-hard drives zijn per direct online te bestellen via de website van LaCie. Vanaf februari 2006 zijn de opslagapparaten verkrijgbaar via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. De LaCie Skwarim wordt geleverd met eenvoudig te installeren back-upsoftware van LaCie voor pc/Mac, LaCie SilverKeeper-back-upsoftware met uitgebreidere functionaliteit voor Mac OS X, en LaCie Silverlining-beheerprogramma’s voor Mac OS 9/10. Gedetailleerde productinformatie is te vinden op: www.lacie.nl.

Adviesprijzen inclusief btw:
30 GB model (roze) 149 euro inclusief btw
60GB model (blauw) 199 euro inclusief btw

Karim Rashid
Karim Rashid (1960) is toonaangevend als ontwerper in de wereld van interieur, mode en kunst. Hij is half Egyptisch en half Engels en werd geboren in Caïro. Hij groeide op in Canada en leeft en werkt nu in New York. Opvallend aan zijn werk is de toegankelijkheid voor het grote publiek. Voor zijn verrassende ontwerpen ontving hij diverse bekroningen, waaronder de Sleep05 European Hotel Design Award voor het Semiramis-hotel in Athene. Karim werkt voor verschillende gerenommeerde klanten als Umbra, Prada, Miyake en Method. Inmiddels heeft hij zo’n 2.000 ontwerpen op zijn naam staan. Bovendien is zijn werk opgenomen in de permanente collecties van veertien musea wereldwijd, waaronder MoMA en SFMoMA. Karim was tien jaar lang hoogleraar Industriële Vormgeving en treedt nu vaak op als gastdocent aan universiteiten en op conferenties over de hele wereld. Van het Corcoran College of Art & Design in Washington DC kreeg hij een eredoctoraat. Zie voor meer info: http://www.karimrashid.com

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, Vi-computers en RAF Staffhorst. Voor meer informatie: http://www.lacie.nl.

Trefwoorden: Computer Hardware

Contact Lacie Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share