LaCie lanceert supersnelle SATA II RAID-oplossing: LaCie Two Big

Door: Lacie Benelux  09-01-2006
Trefwoorden: Computer Hardware, Raid

Amsterdam, 6 januari 2006 – LaCie introduceert de LaCie Two Big, een supersnelle SATA II RAID-oplossing met twee hot-swappable drives en een capaciteit van 500 GB of 1 TB. De LaCie Two Big combineert maximumsnelheden tot 115 MB/s in RAID 0 met een grote opslagcapaciteit en uitgebreide redundantie tegen een aantrekkelijke prijs. Dankzij de eenvoudige installatieprocedure is LaCie Two Big snel in te zetten. Bovendien zijn de drives hot-swappable met het oog op toekomstige uitbreidingen.

De LaCie Two Big is voorgeformatteerd in RAID 0 (Fast-modus). De schijven zijn  gekoppeld, waardoor direct de maximale snelheid beschikbaar is. Dit maakt de LaCie Two Big de ideale oplossing voor realtime video-editing. Flexibiliteit staat centraal bij deze LaCie-oplossing. Zo kunnen gebruikers de LaCie Two Big ook in RAID 1 (Safe-modus) configureren. In dat geval wordt data gespiegeld en redundant opgeslagen. Mocht er een storing in één van de drives optreden, dan is data snel weer op te roepen. In de zogenaamde Big-modus verdeelt het apparaat data over beide schijven, die als één volume worden weergegeven. Hierdoor maakt de LaCie Two Big optimaal gebruik van de volledige capaciteit. Een andere optie is de JBOD-modus, waarbij beide schijven als afzonderlijke volumes worden weergegeven.

 “De LaCie Two Big is de ideale oplossing voor video-editors die behoefte hebben aan een eenvoudige en compacte RAID-oplossing met een grote capaciteit”, zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. “Dankzij de snelle SATA II-interface kunnen gebruikers hun videobestanden met RAID-redundantie beschermen zonder daarvoor snelheid op te offeren.”

De LaCie Two Big is zowel geschikt voor de pc als voor de Mac. De drives zijn hot-swappable en daardoor direct uit te breiden. Daarnaast is het apparaat hot-pluggable, zodat het losgekoppeld kan worden zonder de computer uit te zetten. De bijgeleverde LaCie SATA II 3 GB/s PCI-X-kaart 4E beschikt over vier poorten, zodat het mogelijk is diverse LaCie Two Big RAID-drives toe te voegen voor een hogere snelheid en capaciteit.

Kenmerken
Hoge overdrachtsnelheid van gegevens dankzij SATA II-interface
Voorgeformatteerd in RAID 0 (Fast-modus) voor snelle doorvoersnelheid van 115 MB/s
Eenvoudig opnieuw te configureren met RAID-keuzeschakelaar
Automatische drive-reconstructie in RAID 1 (Safe-modus)
Hot-swappable SATA-drives
Compacte, robuuste metalen behuizing en stille ventilator voor warmteafvoer
Bijgeleverde SATA II PCI-X-kaart met vier poorten
Te gebruiken met pc en Mac

Prijs en beschikbaarheid
De LaCie Two Big is direct te bestellen via http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10490 en is vanaf maart 2006 verkrijgbaar via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. De LaCie Two Big wordt geleverd inclusief LaCie SATA II 3 GB/s PCI-X-kaart 4E en alle benodigde kabels, en is dus direct te gebruiken. De adviesprijzen van de LaCie Two Big zijn 419 euro (500 GB, exclusief BTW) en 819 euro (1 TB, exclusief BTW). De aanvullende Warranty Plus 2 years Swap for LaCie Two Big kost 199 euro exclusief BTW. Meer productinformatie is te vinden op www.lacie.nl.

De ondersteunde overdrachtsnelheden kunnen uiteenlopen, afhankelijk van de gekozen RAID-configuratie. De maximale overdrachtsnelheid van 115 MB/s is behaald in RAID 0 (Fast-modus).

Trefwoorden: Computer Hardware, Raid

Contact Lacie Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share