Application Enabled Printing, een slimme manier voor labelprinting

Application Enabled Printing, een slimme manier voor labelprinting van Sato Labelling Solutions Nederland

Door: Sato Labelling Solutions Nederland  05-07-2012
Trefwoorden: Labelprinter, Labelling, Barcode Printers

 

Door Brian Lang, managing director bij SATO International Europa

Eindgebruikers worden zich steeds meer bewust van de voordelen die smart printing-technologie biedt en daar hebben ze alle reden toe. Smartprinters kunneneen scala aan voordelen bieden, waaronder verbetering van productiviteit, meer nauwkeurigheid bij goederenidentificatie en aanzienlijke kostenvermindering. Deze voordelen komen het meest tot uiting in de manier waaropsmartprinting het mogelijk maakt om een groot deel van de IT-infrastructuur van een bedrijf samen te voegen, waarbij veel van de belangrijkste printprocessen in het printapparaat zelf worden gecentraliseerd.

De eerste ontwikkelingen van het smart printing-concept zijn meer dan tien jaar geleden begonnen. Maar nu komt SATO met de ontwikkeling van het Application Enabled Printing (AEP), een nieuw, baanbrekend printerplatform waarmee de voordelen van smart printing tot nieuwe hoogte stijgt. Het ethos achter AEP is om het proces van ontwikkelen, installeren, adapteren en onderhouden van softwareapplicaties in één printapparaat zo gemakkelijk en snel mogelijk te maken. Daar komt bij dat gebruikers op de werkplek minder verschillende apparaten nodig hebben aangezien een aantal verschillende, vaak op maat gemaakte, printapplicaties op dezelfde printer draaien.

De TH2 desktop en draadloze printer

Het eerste product dat zal worden uitgebracht en waarbij gebruik wordt gemaakt van het nieuwe AEP-platform, is SATO’s onlangs gelanceerde TH2-desktop en draadloze smartbarcodeprinter die speciaal is ontworpen om het labelen in de detailhandel te vergemakkelijken. Met de TH2 is het voor gebruikers mogelijk om verschillende frontlinelabelapplicaties op één printapparaat te laten draaien: van het labelen van losse items, ingrediënten en schappen tot prijsverlagingen. Wanneer door de TH2- gebruiker de gedefinieerde databaseprijsberekening wordt gebruikt bij prijsverlagingen is het winkelpersoneel hier niet langer verantwoordelijk voor, maar zijn zij nog wel in staat om op korte termijn een aanbieding door te voerenom van restanten of beperkt houdbare producten af te komen.

Omdat de TH2 stand-alone kan printen, hoeven detailhandelaren niet langer te investeren in een aparte computer en besparen ze de kosten voor het onderhoud daarvan. Door het rekenvermogen naar de printer zelf te verplaatsen kunnen enorme voordelen worden behaald op het gebied van tijd, kosten, ruimtebesparing, accuraatheid en flexibiliteit. De TH2 werkt ook moeiteloos online. Alle relevante productinformatie kan bijvoorbeeld naar de printer worden gedownload voordat de gebruiker ervan zich in de winkel begeeft. Vervolgens kan de printer offline gaan en is hij klaar om alle vereiste labelactiviteiten voor die dag uit te voeren.

 

Lokale applicatieontwikkeling

Deze pluspunten bieden ook een scala aan voordelen voor SATO’s eigen erkende ontwikkelingspartners. Het klopt dat SATO van plan is om een steeds groter deel van haar applicatieontwikkeling lokaal en regionaal door haar lokale teams te laten uitvoeren. Met een assortiment van AEP-gerelateerde tools - nu beschikbaar voor erkende zogeheten Value Added Resellers (VARs) en systeem integratie partners - kunnen zij lokaal hun eigen aangepaste en op maat gemaakte applicaties schrijven om zo het klantenbestand te vullen met belangrijke informatie.

Een van de belangrijkste voordelen voor lokale ontwikkelaars is dat zij applicaties niet in hun geheel hoeven te ontwikkelen. Het AEP-concept bevat namelijk een toegevoegde ontwikkelingslaag die het mogelijk maakt om ontwikkeling van applicaties sneller en beter configureerbaar te laten draaien dan eerdere smart printing methodes. Een ander voordeel is dat applicatieontwikkeling wordt uitgevoerd met behulp van een scripttaal, dezelfde uiterst flexibele programmeertaal zoals die tegenwoordig ook bij de meeste populaire computerspellen wordt gebruikt om front-end-voorkeursinstellingen te vergemakkelijken. Nu dit applicatieontwikkelingsmodel volledig in gebruik is, wil SATO deze mogelijkheden bespreken met een groter aantal potentiële business partners in verschillende gebieden en specifieke verticale segmenten.

Op de korte tot middellange termijn wil SATO zich ook richten op de uitbreiding van het AEP-concept naar andere printers en andere computerplatformen.

 

Conclusie

De vraag naar praktische, gebruiksvriendelijke apps is inmiddels op allerlei gebieden in de consumentenmarkt van toepassing dankzij de gigantische transformaties die in gang zijn gezet door apparaten als de Apple iPhone en het Android-besturingssysteem. Het vooruitzicht van makkelijk te installeren, aan te passen en te gebruiken applicaties dringt inmiddels ook geleidelijk door in de business-to-business-omgeving. Ook zullen we een groeiende vraag blijven zien naar geconvergeerde apparaten, waarbij minder verschillende apparaten worden gebruikt om aan de dagelijkse vraag naar printen en labelen te kunnen voldoen. Nu deze trends hebben doorgezet, kan het niet anders dan dat smart printing de toekomst heeft.

Trefwoorden: Barcode Printer, Barcode Printers, Labelling, Labelprinter

Contact Sato Labelling Solutions Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Sato Labelling Solutions Nederland

Frans academisch ziekenhuis slaat handen ineen met SATO voor nieuw keuken-etiketteersysteem van Sato Labelling Solutions Nederland thumbnail
05-07-2012

Frans academisch ziekenhuis slaat handen ineen met SATO voor nieuw keuken-etiketteersysteem

  In de keukens van grote ziekenhuizen worden dagelijks talloze maaltijden bereid, aangepast op de behoeften van vele verschillende patiënten.