Frans academisch ziekenhuis slaat handen ineen met SATO voor nieuw keuken-etiketteersysteem

Frans academisch ziekenhuis slaat handen ineen met SATO voor nieuw keuken-etiketteersysteem van Sato Labelling Solutions Nederland

Door: Sato Labelling Solutions Nederland  05-07-2012
Trefwoorden: Barcode Printers, Barcode Printer

 

In de keukens van grote ziekenhuizen worden dagelijks talloze maaltijden bereid, aangepast op de behoeften van vele verschillende patiënten. Het dieet van elke patiënt dient nauwkeurig en foutloos te worden gevolgd. Daarvoor is een betrouwbaar etikettensysteem onmisbaar.

Het academisch ziekenhuis van Rennes, dat 2.000 bedden telt, was toe aan een update van haar etikettensysteem en riep daarvoor de hulp in van SATO. De centrale keuken van het ziekenhuis beschikt over een speciaal lopend bandsysteem om maaltijden samen te stellen, voordat ze worden voorzien van het juiste etiket dat naar patiënten wordt gebracht. Dat etiket moet verschillende velden bevatten: naam en code van de maaltijd, productiedatum, houdbaarheidsdatum, opslagtemperatuur en land van herkomst van de ingrediënten.

Met de printtechnologie van SATO is het etikettensysteem van het ziekenhuis aanzienlijk verbeterd. SATO heeft een complete oplossing geleverd bestaande uit LG3-netwerksoftware, bediening via PC, een etiketteringserver, SATO GL408-printers en het afdruk- en plaksysteem met automatische doorvoer COMPACT Lt. SATO's printsysteem is geïnstalleerd op twee afzonderlijke productielijnen: één voor warm voedsel dat op omgevingstemperatuur wordt verwerkt en één voor gekoeld voedsel (ook wel 'cook-chill'-producten) dat bij +5°C wordt verwerkt.

Met de LG3-software wordt het hele proces beheerd en gecontroleerd. Dit levert een waardevolle vooruitgang op: de taak van de werknemer die trays vult wordt flexibeler en eenvoudiger. Op een touchscreen selecteert de gebruiker een gerecht via een cijfercode. Het gerecht dat bij die code hoort, verschijnt op het scherm. Diezelfde code roept ook alle eigenschappen van het gerecht op. Dat voorkomt onjuiste etikettering omdat de gebruiker de juiste illustratie voor zich ziet die direct geprint kan worden. Ook is het systeem flexibel: de keukenmanager kan het lettertype van het label aanpassen en de tekstvelden bewerken. Met deze features kunnen etiketten vrijer en precies tot in het gewenste detail worden ontworpen. Labels kunnen ook worden voorzien van een aansprekende menselijke touch, een aantrekkelijke optie voor een ziekenhuis: de gebruiker kan een veld toevoegen met een boodschap voor de patiënt, zoals 'smakelijk eten' of zelfs 'prettig Kerstdagen'.

Door SATO's complete etiketteringssysteem is de service van de keuken van het academisch ziekenhuis van Rennes aanzienlijk verbeterd. Sinds het gebruiksvriendelijke systeem is geïntroduceerd zijn er minder etiketteerfouten gemaakt, zijn etiketteksten makkelijker aan te passen en worden maaltijden sneller samengesteld. Bovendien is de snelheid waarmee geëtiketteerd wordt verdubbeld. Dat houdt in dat de keuken veel efficiënter kan werken. Daarnaast is SATO-apparatuur zo betrouwbaar dat de kosten van onderhoud en/of vervangende onderdelen ver zijn teruggedrongen.

Trefwoorden: Barcode Printer, Barcode Printers

Contact Sato Labelling Solutions Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Sato Labelling Solutions Nederland

Application Enabled Printing, een slimme manier voor labelprinting van Sato Labelling Solutions Nederland thumbnail
05-07-2012

Application Enabled Printing, een slimme manier voor labelprinting

  Door Brian Lang, managing director bij SATO International Europa Eindgebruikers worden zich steeds meer bewust van de voordelen die