Alfa Romeo sluit eerste kwartaal af met een plus van 34%

Alfa Romeo sluit eerste kwartaal af met een plus van 34% van Alfa Romeo Nederland

Door: Alfa Romeo Nederland  05-04-2007

Na het eerste kwartaal is het traditiegetrouw tijd om de balans op te maken. Met een groei van 34% kan Alfa Romeo tevreden terugblikken. De verkopen stegen van 1.123 registraties in de eerste drie maanden van vorig jaar, naar 1.509 eenheden in het eerste kwartaal van dit jaar.

De groei komt voornamelijk op het conto van de vorig jaar gelanceerde Alfa 159. Deze sportieve variant op zakelijk rijden weet duidelijk de harten van de Nederlandse automobilist te stelen. In totaal werden er in de eerste drie maanden van dit jaar 1.050 geregistreerd (ten opzichte van 375 in dezelfde periode in 2006). Met name de populaire Business-uitvoeringen vormen een doorslaand succes. Met dit model bracht Alfa Romeo de Alfa 159 met succes binnen bereik van een grote groep zakelijke rijders.

Groei houdt aan
Het einde van de groei is voorlopig nog niet in zicht volgens Henk Salomons, Managing Director van Alfa Romeo Nederland. "In maart is de nieuwe Alfa GT op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Deze sportieve telg heeft alles in zich waar Alfa Romeo voor staat: sportiviteit, superieure wegligging en volop rijplezier. Ook de orderportefeuille van de Alfa GT is inmiddels zeer goed gevuld, dus ik verwacht dat we de ingezette groei voorlopig volhouden."

Ook voor de komende jaren wordt een forse groei verwacht. 2008 wordt een zeer belangrijk jaar in de historie van het Italiaanse merk. Dan zal Alfa Romeo een compact sportief model toevoegen aan het modellenprogramma. Deze kleinste Alfa neemt een plaats in onder de populaire Alfa 147, in een deel van de markt waarin Alfa Romeo voorheen niet actief was.

Bron verkoopcijfers: RAI Datacentrum [RDC]


Contact Alfa Romeo Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share