AV Stumpfl NL op ISE 2009 in Amsterdam RAI

Door: NDS / AV Stumpfl NL  02-05-2009

Projectieschermen
Op het gebied van projectieschermen werden diverse noviteiten gepresenteerd. De Inline wand- en plafondschermen kunnen vanaf medio juni worden geleverd met een nieuwe, eenvoudiger en vooral sneller montagetechniek.
Ook voor het inbouwen van deze schermen in systeemplafonds is een nieuwe bevestigingsmethode ontwikkeld.
AV Stumpfl heeft na drie jaar het patentrecht verworven op de op eerdere ISE's gepresenteerde nieuwe zwarte randversterking van de mobiele spanschermen in de systemen Monoblox en Vario. Bij deze INVISNAP randversterking zijn de drukknopen waarmee het doek op het frame wordt bevestigd, onzichtbaar in de rand verwerkt.
Alle reden om deze noviteit maximaal te presenteren. Deze nieuwe zwarte en witte randversterking is speciaal voor gebruik in theaters en op concertpodia ontwikkeld. Geen hinderlijke schitteringen meer van glimmende drukknopen als de Moving Heads of volgspots hun lichtbundels langs of over de schermen laten glijden. Ook bij projecties waarbij het beamerbeeld net buiten het kader wordt geprojecteerd treden geen hinderlijke reflecties van drukknopen meer op. Vooralsnog worden de schermen met INVISNAP randversterking alleen op bestelling geleverd.
Het veelgebruikte system Vario 64 frame, (vooral populair bij verhuurbedrijven die flexibel met meerdere formaten willen werken, zonder voor elk formaat een frame te moeten aanschaffen), krijgt medio dit jaar een nieuwe koppelingsmethode voor de onderlinge framedelen.
Een inwendige bajonetsluiting vervangt de uitwendige schroefverbinding die tot nu toe wordt gehanteerd om de onderlinge framedelen aan elkaar te verbinden indien het frame in theatertracks wordt opgehangen. Alle Monoblox en System Vario 64 frames die AV Stumpfl exclusief voor haar Nederlandse distributeur heeft vervaardigd de laatste 2 jaar zijn standaard voorzien van draagogen en verschroefmogelijkheid van de losse framedelen.

Wings Platinum 4
Op een gebogen panoramaprojectiescherm van 10 meter breedte demonstreerde Christoph Hilger met de inzet van 3 Panasonic PT-DZ12000 Full HD beamers de Multidisplaymogelijkheden van de Wings Platinum 3 software. Hiermee is alles mogelijk wat een professional zich wenst op multimediaal gebied. Live HD videostreaming, voorgeprogrmmeerde video’s, stills, logo’s, softedgeblending, chroma- en lumakeying, sturing middels touch screens, PDA of I-Phone achtige mobiele apparatuur, beeldwarping, speaker support, triggersturing, aansturing van DMX, servo- en relais bediende periphere apparaten, etc, etc.
Op de ISE kondigde Christoph Hilger voor het eerst de komst aan van de volgende Wings Platinum generatie: versie 4.
Deze verschijnt na de zomer van 2009 en heeft als meest in het oog springende kenmerk dat vanuit één PC in Multidisplay techniek kan worden geprojecteerd indien in de PC meerdere videokaarten worden gezet. Meer dan dit ene tipje van de sluier kon nog niet worden opgelicht. Voor meer informatie, zodra voorhanden, kijk op www.hdav.nl

Webdesign: Anne Jan.