Symposium Conditiemeting Onroerend Goed: Een nieuwe richting voor NEN 2767

Symposium Conditiemeting Onroerend Goed: Een nieuwe richting voor NEN 2767 van Nederlandse

Door: Nederlandse  07-05-2009Conditiemeting is niet meer weg te denken bij het beheer en onderhoud van gebouwen en gebouwgebonden installaties. De norm NEN 2767 is bekend bij iedereen die werkzaam is in beheer en onderhoud. De NVDO en de NEN organiseren dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer het jaarlijkse symposium over conditiemeting. Het is de bedoeling dat alle belangstellenden in één keer bijgepraat worden over alle actuele ontwikkelingen. Er is immers altijd aanleiding genoeg om te kijken waar we nu staan en hoe we de praktische bruikbaarheid van de norm nog verder kunnen vergroten.

Conditiemeting volgens NEN 2767 heeft geleid tot de ontwikkeling van een groot aantal nieuwe kennisgebieden die voor alle gebruikers van de norm van belang zijn. Het gaat dan om kennis over:
? Facility management.
? Brandveiligheid (de zogenaamde BOEI – inspecties).
? Conditiemeting en infrastructuur.
? Software voor beheer en onderhoud.
? Kwaliteitsborging van conditiemeting.

Deze onderwerpen zijn nauw verbonden met conditiemeting. Ook hebben deze onderwerpen inmiddels hun weg gevonden naar diverse officiële documenten, zoals bijvoorbeeld de NPR 6059: De brandscan of de NTA 8027: Kwaliteitscriteria voor conditiemetingen. Deze onderwerpen komen allemaal aan de orde. Het vijfde symposium laat zien hoe een volgende stap gezet kan worden op weg naar de verdere professionalisering van beheer en onderhoud van onroerend goed. In alle presentaties wordt nadrukkelijk gedemonstreerd hoe de kennis toegepast moet worden.

Deelname aan het symposium kost € 295,-- (excl. 19% BTW) inclusief alle symposiumdocumentatie. koffie, thee en een drankje na afloop. Voor NVDO-leden en deelnemers aan de eerdere symposia Conditiemeting Onroerend Goed zijn de kosten van deelname € 245,-- (excl. 19% BTW).

Meer informatie wordt door het NVDO- secretariaat verstrekt (030 – 6346040), of kijk even op www.nvdo.nl.


[Kader 1]
NEN 2767 bestaat uit twee delen.
In NEN 2767-1 is een methode gegeven om de conditie van bouw- en installatiedelen op objectieve en eenduidige wijze vast te leggen.
In NEN 2767-2 worden de gebrekenlijsten voor belangrijkste bouw- en installatiedelen vastgelegd. Deze gebrekenlijsten zijn volgens een duidelijk gestructureerd raamwerk opgezet en bieden inzicht in gebreken aan een bouw- of installatiedelen.

[Kader 2]
Wat leveren NVDO en NEN met dit symposium?
? Een keur aan deskundige inleiders die hun kennis en ervaring met u zullen delen.
? Een duidelijk en begrijpelijk overzicht van actuele ontwikkelingen inzake de norn NEN 2767.
? Een expositie waar deelnemende bedrijven specialistische kennis aanbieden inzake conditiemeting
? Een usb-stick met alle presentaties in digitale vorm
En natuurlijk voldoende mogelijkheid om kennis te maken met collega’s die net als u het beheer en onderhoud van hun vastgoed via conditiemeting verder willen professionaliseren.