Lesmateriaal in glossy en internet maakt leren weer leuk

Door: Nurse Academy  16-04-2009

Combinatie van glossy met internet
Het tijdschrift van Nurse Academy is een glossy tijdschrift vol stevige vakinhoud, met veel illustraties. Dat maakt de stof aantrekkelijk en nodigt uit tot lezen. Het nascholen wordt flexibeler, want het kan op een plek en tijdstip naar keuze. De opgedane kennis kan vervolgens via eenvoudige e-learningmodules online worden getoetst op www.nurseacademy.nl. De verpleegkundige kan zelf zijn kennistoets samenstellen over de artikelen die hem of haar aanspreken en krijgt een certificaat voor zijn behaalde toetsen. Zo hebben verpleegkundigen en hun leidinggevenden direct zicht op de studieresultaten.

20 uur geaccrediteerde nascholing per jaar
Nurse Academy is geaccrediteerd door de accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V en staat voor 20 nascholingsuren per jaar, verdeeld over vier edities van het tijdschrift. Een individueel abonnement kost € 99 euro per jaar. Instellingen kunnen ook een collectief abonnement sluiten.

Klinische kennis en vaardigheden
Nurse Academy gaat over klinische onderwerpen en harde vakkennis. Het blad bevat veel verpleegkundige casuïstiek, maar ook artikelen over evidence based practice of artikelen die de weggezakte kennis opfrissen. Het eerste nummer bevat bijvoorbeeld artikelen over ulcus cruris, infuus prikken, de verzorging van lange lijnen, hoofdpijn, kindermishandeling, de nieuwste ontwikkelingen rond insulinetherapie, vrijheidsbeperking in het ziekenhuis en nierinsufficiëntie. De artikelen zijn 3 tot 5 pagina’s, lang genoeg om diepgang te bevatten, kort genoeg om de aandacht vast te houden. Ze bevatten veel foto’s en medische tekeningen en zijn voorzien van kaders met tips en extra uitleg.

Nurse Academy is een samenwerking tussen de wetenschappelijke Uitgeverij Prelum Uitgevers en Cleario, dat jarenlange ervaring heeft met het bedenken en ontwikkelen van media concepten voor professionals.