Neerlands beste in vier racketsporten

Neerlands beste in vier racketsporten van Racket4s

Door: Racket4s  25-04-2008
Trefwoorden: Dunlop, Racketlon

Het gegeven, dat Beks in zijn favoriete sport medio april van dit jaar nog tot de kwartfinale van het met 175.000 dollar gedoteerde Challenger ATP-tennistoernooi van Athene doordrong, is nog geen garantie, dat hij de titel van Nederlands kampioen Racketlon eventjes zal kunnen komen ophalen. De Brabander zal zijn tegenstanders ook op de andere drie disciplines moeten kloppen, dan wel de schade in tafeltennis, badminton en squash beperkt moeten houden. Beks, die deze weken voor het tennisteam van Gel Banen in de hoofdklassecompetitie uitkomt, heeft zich de voorbije weken op zijn minste discipline, het badminton geprepareerd.
Het Dunlop NK Racketlon wordt als iedere andere individuele kampioenschap verspeeld, een tegen een in een afvalsysteem. Met dit verschil, dat twee opponenten elkaar op alle vier onderdelen bestrijden. De volgorde is van het kleinste naar het grootste racketblad. Begonnen wordt met tafeltennis, dan badminton, vervolgens squash en tenslotte tennis. Winnaar van een onderdeel is degene die als eerste 21 punten bereikt. Winnaar van een wedstrijd is degene die na de vier disciplines het hoogste totaal heeft.
Het Racket Centrum Houten, dat over acht indoor tennisbanen en zes squashcourts beschikt, bouwt ten behoeve van het Dunlop NK Racketlon twee van haar banen om tot een tafeltennisarena en met een speciaal geleverde mobiele vloer tot een ruimte met meerdere badmintonbanen. Beks zal er met stevige concurrentie uit onverwachte hoek rekening moeten houden. Zoals Marijn Koot. De eigenaar van het Racket Centrum zal de Brabander als topsquasher ruim kunnen verslaan en als niet onverdienstelijk tennisser moeten kunnen overleven. Bij de vrouwen is de titel van regerend Racketlon-kampioene Marielle van der Woerd vacant. De thuisspeelster, de huidige nummer 8 van de wereld die badminton als beste sport heeft , is nog herstellend van een operatie vanwege een afgescheurde achillespees.

Meer informatie over het Dunlop NK Racketlon 2008 is te vinden http://www.racketlon.nl

Namens het Dunlop NK Racketlon,
Arjen Jilsink ([email protected])

Trefwoorden: Dunlop, Racketlon

Contact Racket4s

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share