John van Dongen is Supply Chain Professional 2009

John van Dongen is Supply Chain Professional 2009 van Springer Media

Door: Springer Media  01-04-2009

John van Dongen is op dinsdag 31 maart verkozen tot Supply Chain Professional 2009. In zijn functie als director demand flow planning & scheduling Europe bij Electrolux Home Products draagt hij het vakgebied supply chain management breed uit. De jury, moderators en peers waren het unaniem met elkaar eens: John van Dongen wordt een jaar lang ambassadeur voor de Supply Chain Professional. 'Supply Chain en logistiek blijven de pilaren onder de Nederlandse economie', aldus de kersverse winnaar.

Aan de nominaties ging een zorgvuldig selectieproces vooraf in de vorm van een assessmentdag op 3 maart bij werving & selectiebureau BLMC. In totaal zeven kandidaten werden op deze dag aan een persoonlijkheidstest en een persoonlijk gesprek onderworpen. Ook gaven ze presentaties voor de jury en de medekandidaten waarin ze hun motivatie verder toelichtten. De testen van BLMC resulteerden in een zeventig pagina's tellend dik juryrapport. Uit deze zeven kandidaten selecteerde de jury vier genomineerden die tijdens de treinreis op 31 maart zich presenteerden in assessments aan jury, moderators en vakgenoten.
Hugo Bakermans, chief operations officer bij River Diagnostics, René Slootweg, director corporate procurement & supply chain management bij Vanderlande Industries, Folkert Tjebbes, director supply chain strategie (global) bij Hexion Specialty Chemicals en John van Dongen, director demand flow planning & scheduling Europe bij Electrolux Home Products werden genomineerd.

Op 31 maart werden de vier genomineerden gedurende een reis door Nederland in een afgehuurde trein helemaal ‘doorgezaagd' door juryleden, moderators en vakgenoten in compartimenten van de trein en in plenaire sessies gehouden in de barwagons. De genomineerden kregen vragen over hun werkervaring, verdiensten voor de supply chain en grote projecten in hun leidinggevende functie.
Halverwege de dag stopte de trein bij Pon Logistiek in Leusden waar de deelnemers een rondleiding kregen en een lunch. 's Middags werden de genomineerden aan nog meer assessments onderworpen en werden ze steeds gedrevener om daadwerkelijk de titel op hun naam te zetten.
Aan het einde van de dag mocht iedereen zijn stem uitbrengen. De unanieme stem van de jury, bestaande uit Walt Sep (Sep Consultancy, voorzitter), Sicco Santema (TU Delft), John Jansen (Nedac Sorbo), Edwin van der Meerendonk (Walt Disney) en Michel van Buren (BLMC), telde voor veertig procent; stemmen van de peers evenzo zwaar en de stemmen van de moderators hadden een gewicht van twintig procent.

Juryvoorzitter Walt Sep maakte tenslotte na het buffet diner in de Julianazaal van de Jaarbeurs Utrecht bekend dat jury, vakgenoten én moderators unaniem John van Dongen tot Supply Chain Professional 2009 verkozen. Sep was onder de indruk van het buitengewoon hoge niveau van de vier genomineerden. Hij prees de winnaar John van Dongen om zijn goede vakkennis en managementkwaliteiten die goed naar voren kwamen bij de assessments.

John van Dongen was blij met de prijs en gaf aan zich graag te willen inzetten voor de promotie van de supply chain. 'Supply chain en logistiek blijven de pilaren onder de Nederlandse economie', aldus een vermoeide, maar gelukkige Van Dongen. 'Ik vind het een eer om dit ambassadeurschap te mogen bekleden.' Van Dongen kreeg naast een stationsklok een persoonlijke taalcursus op maat, Language of Leadership, aangeboden bij Livinglanguages.

Over de verkiezing Supply Chain Professional 2009

De verkiezing Supply Chain Professional 2009 is een initiatief van Supply Chain Magazine, een publicatie van Springer Uitgeverij, en werd medegeorganiseerd door BLMC. De verkiezing werd gesponsord door: Every Angle, Goodman, Slimstock, TruEconomy en Yacht.

Noot voor de redactie

Meer informatie en fotomateriaal in hoge resolutie:
Melissa Doornekamp, afdeling Marketing, Springer Uitgeverij
Email: [email protected]
Telefoon: +31 30 638 5231
Mobiel: +31 6 27 18 94 45