Kees de Bree nieuwe hoofdredacteur Crimezone

Door: Uitgeverij Unieboek  30-08-2006
Trefwoorden: Personalia

Per direct is Kees de Bree aangesteld als hoofdredacteur van Crimezone. Hij vervangt hiermee Kim Moelands die wegens gezondheidsredenen haar functie moet neerleggen.


Kees de Bree heeft een lange staat van dienst. Hij begon zijn journalistieke carrière als filmjournalist voor het blad Skoop. Hij was ruim tien jaar lang vaste medewerker van de Haagse Post en schreef vier jaar lang een wekelijkse halve pagina voor het Algemeen Dagblad. Als freelance medewerker schreef hij in de loop der jaren voor tal van kranten en tijdschriften, waaronder de Volkskrant, De Tijd, Avenue, Televizier, Kunstbeeld, Muziek Express en Filmfan. Hij was bijna twaalf jaar lang eindredacteur van Stripschrift en schreef in die periode een aantal biografieën en boeken over tekenfilms en het beeldverhaal. Voor verschillende uitgeverijen was hij vertaler en reader. Verder was hij als redacteur betrokken bij een serie quizprogramma's en documentaires van de AVRO.

In de jaren tachtig werd hij directeur en mede-eigenaar van de tv-productiemaatschappij Peekel-Stips Producties. Voor deze maatschappij kocht hij films in en bedacht en schreef hij scenario's en scripts voor tv-programma's, die hij voor een groot deel ook zelf regisseerde. Voor een aantal van de tv-series bedacht hij multi mediale marketingconcepten waardoor tal van spin offs het daglicht zagen. Kees de Bree was tevens mede-eigenaar van Peekel Producties, een firma die reclamefilms maakte en voor grote bedrijven als KLM, AKZO, Philips en KPMG, remotivatiedagen organiseerde en bedrijfskranten en videojournaals produceerde.

In de jaren negentig richtte Kees de Bree zijn eigen productiebedrijf op dat programma's voor diverse omroepen en voor ESTEC/NASA produceerde. Als creatieve man werkte hij daarna voor Stokvis producties, Ambassador productions en ID-tv voordat hij zich geheel op het zakenleven concentreerde. Zo was hij o.a. directeur van Keymen BV(Disneymeubelen), bedenker en creatief directeur van "Dier & Zorg" (ziektekostenverzekering voor huisdieren) en mede-opricher en bestuurslid van E(uropean) E(decational) E(vents) (kennisuitwisseling binnen de EU-landen).

Kees de Bree
"In de functie van hoofdredacteur van Crimezone keer ik terug naar de plaats waar ik mij het meeste thuis voel. De wereld van het boek. De wereld van het lezen, het schrijven en het organiseren van multi mediale activiteiten. Ik hoop van Crimezone een breed platform te maken waar iedereen die ook maar iets wil weten over spannend amusement terecht kan. Of het nu gaat om boeken, films of televisie. Crimezone moet een begrip worden, een synoniem van kwalitatief hoogwaardige informatie over thrillers."

Hans Janssen, directeur Uitgeverij Unieboek BV
"Ik ben zeer verheugd met de komst van Kees. Zijn achtergrond (zowel journalistiek als ondernemend) sluit perfect aan bij de functie zoals we deze nu voor ogen hebben. Naast het hoofdredacteurschap zal Kees zich tevens bezig gaan houden met het verder uitbouwen en "professionaliseren" van de site. Hij zal werken aan nieuwe Crimezone-initiatieven."

Trefwoorden: Personalia