Fysieke belasting trainen met e-learning

Door: The Competence Group  02-03-2009
Trefwoorden: Belasting, Ziekenhuis, Rugklachten

De samenwerking tussen The Competence Group, AntoniusMesos, Kennemer Gasthuis Medisch Centrum Alkmaar, Rode Kruisziekenhuis en VieCuri heeft weer een nieuwe e-learningmodule opgeleverd; Fysieke belasting.

De fysieke belasting is één van de grote arbeidsrisico’s in de zorg op kortdurende en langdurige uitval. Bovendien neemt de belastbaarheid van medewerkers door de vergrijzing juist af. Voor de samenwerkende instellingen was dit de reden om met prioriteit deze e-learningmodule te ontwikkelen. Het is een welkome aanvulling op alle aandacht die er natuurlijk al is op dit thema.

Deze training maakt cursisten vooral bewust van de fysieke belasting. Zo wordt er veel aandacht geschonken aan het herkennen van de situaties waarin belasting een rol speelt en welke hulpmiddelen daarbij kunnen ondersteunen. De training is specifiek gericht op patiëntgebonden handelingen zoals de transfer van bed naar stoel, van bed naar operatietafel, ondersteuning bij het douchen en transfers van passieve patiënten.

Naast fysieke elementen komen ook mentale houdingsaspecten aan de orde. Door de wijze van patiëntbenadering kan veel belasting worden voorkomen. Ook kan de patiënt met een actieve houding bijdragen aan een verminderde belasting voor de zorgprofessional.

De training wordt afgesloten met vragen over veel voorkomende en voor zorgverleners herkenbare situaties, de volgens Arbowet daarbij geldende normen en hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om de fysieke belasting te beperken.


Meer informatie:

www.onzezorg.net

Daan Russchen [email protected] 030 256 56 25

Trefwoorden: Belasting, Elearning, Fysiek, Klachten, Rugklachten, Tcg, Tillen, Tiltechniek, Ziekenhuis