Winvision en The Competence Group kondigen samenwerking aan

Door: The Competence Group  07-10-2008
Trefwoorden: Ziekenhuis, E-learning, Microsoft

Winvision en The Competence Group (TCG), specialist op het gebied van, proces en kennismanagement oplossingen, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. In het kader van deze samenwerking introduceren beide bedrijven een online oplossing voor competentieontwikkeling die specifiek is ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden. Deze oplossing stelt hen in staat op eenvoudige en efficiënte wijze hun competenties bij te houden. Om passende trainingen te vinden en zich bovendien snel en gemakkelijk voor trainingen te registeren. De basis van wordt gevormd door Digitaal Portfolio van Winvision. De online trainingen worden verzorgd door TCG.

Vanaf 1 januari 2009 moeten onder andere verpleegkundigen en verzorgenden zich in het kader van de wet BIG (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) om de vijf jaar laten herregistreren in het BIG-register. Om voor herregistratie in aanmerking te komen moeten zij kunnen aantonen dat hun kennis of vaardigheden van voldoende niveau zijn.

Door de samenwerking van Winvision en TCG zijn verpleegkundigen/verzorgenden in staat om met een minimale tijdsinvestering een volledig overzicht van hun competenties bij te houden in een digitaal portfolio. Voor competenties die training of bijscholing vereisen, geeft de oplossing direct een overzicht van de beschikbare online trainingen bij TCG. De verpleegkundige/verzorgende kan zich vervolgens eenvoudig online registreren en vervolgens de training volgen door te klikken op de gewenste training.

Digitaal Portfolio
De basis van wordt gevormd door Digitaal Portfolio van Winvision. Het is een elektronische leeromgeving gebaseerd op Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007). Digitaal Portfolio is specifiek ontwikkeld voor competentiegericht onderwijs en wordt inmiddels door een groot aantal grote onderwijsinstellingen in Nederland gebruikt.

Ronald Eleveld, algemeen directeur Winvision: “De samenwerking met The Competence Group past naadloos in Winvisions ambitie om zich sterker te profileren binnen de gezondheidszorg. Ons Digitaal Portfolio heeft zijn waarde binnen de onderwijswereld ruimschoots bewezen. Gezien de eisen die de wet BIG stelt aan competentieontwikkeling binnen de gezondheidszorg is het een logische stap om Digitaal Portfolio nu ook aan instellingen binnen de gezondheidszorg aan te bieden.”

Geaccrediteerde e-learning modules
De online trainingen worden geleverd door TCG. TCG biedt een groot aantal (>150 modules) online trainingen voor de gezondheidszorg, onder meer op het gebied van wet- en regelgeving, patiëntveiligheid en reanimatie/BHV, en voorbehouden en risicovolle handelingen. Deze trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende zorgaanbieders, ziekenhuizen en ggz instellingen. Daarnaast biedt TCG trainingen op het gebied van HRM, Procesmanagement en Office/ applicaties.. TCG is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden. Hierdoor kunnen verzorgenden en verpleegkundigen met de trainingen van TCG accreditatiepunten behalen in het kader van de wet BIG.

Toon Rijken, algemeen directeur van The Competence Group: “De samenvoeging van onze online trainingen voor verpleegkundigen en verzorgenden met Digitaal Portfolio van Winvision stelt ons in staat nog beter in te spelen op de behoefte van deze beroepsgroep aan een eenvoudig te gebruiken en tijdbesparende oplossing voor competentieontwikkeling en accreditatie. De combinatie van de TCG Academy en het Digitaal Portfolio van Winvision maakt het werknemer en organisatie gemakkelijk”.

Over The Competence Group
The Competence Group (TCG) is, met ruim 100 medewerkers, marktleider op het gebied van e-learning binnen de zorgsector. Zij heeft in 2007 meer dan 100.000 mensen binnen een zestigtal zorginstellingen efficiënter en effectiever laten presteren door gerichte trainingen en het borgen van kennis. TCG adviseert, begeleidt en ondersteunt organisaties bij het doorvoeren van rendementsverbeteringen. Dit doet zij door het vastleggen en inzichtelijk maken van processen, het invoeren van kwaliteitssystemen, het opleiden en motiveren van medewerkers en door de implementatie van kennis- en documentmanagement. Voor meer informatie: www.onzezorg.net

Over Winvision
ICT-dienstverlener Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Door de inzet van innovatieve ICT-oplossingen ontsluit Winvision de waarde van het Microsoft-platform voor zijn klanten. Als Microsoft Gold Certified Partner met elf competenties behoort Winvision wereldwijd tot de top. De 11 competenties onderbouwen de kracht die Winvision toekent aan het geïntegreerde Microsoft-platform als fundament voor bedrijfsbrede oplossingen in kennisintensieve organisaties. Winvision is sinds 2002 actief en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 85 medewerkers. Winvision is gevestigd in Nieuwegein. Voor meer informatie: www.winvision.nl.

Voor meer informatie
Winvision, Marcel Lucker, marcel.lucker@winvision.nl, tel. 06-50 648 190
Yellow Communications, Karin van Geelen, karin@yellow-communications.com, tel. 023 555 34 24
The Competence Group, Toon Rijken, t.rijken@competence.biz, tel 030 256 56 25

Trefwoorden: Bijscholing, Digitale Portfolio, E-learning, Microsoft, Nacholing, Winvision, Ziekenhuis,