Uitnodiging: Diabetesvereniging Nederland organiseert speelse Stranddag voor kinderen

Door: Diabetesvereniging Nederland  27-08-2008
Trefwoorden: Kinderen, Diabetes, Bewegen

Diabetesvereniging Nederland (DVN) nodigt u van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de 13e Stranddag, op het strand van Kijkduin. Ruim 300 kinderen in de leeftijd 6 tot 16 jaar zullen op zaterdag 6 september deelnemen aan het boogschieten, de stormbaan oversteken, de klimwand bedwingen en meedoen aan allerlei strandspelletjes. Niet alleen zullen de kinderen actief bezig zijn in het zand, ze krijgen ook lekker ijs en zullen hun bloedglucose meten en eventueel spuiten. Hierin worden ze, waar nodig, begeleid door de aanwezige kinderdiabetesverpleegkundigen.

De Stranddag wordt georganiseerd om kinderen op een speelse manier te laten zien dat je ook heel goed kunt bewegen en lol hebben met je diabetes. Daarbij zien kinderen bij elkaar hoe wordt omgegaan met de diabetes; zo voelen ze zich eens niet de uitzondering. Ook prikangst komt in een ander daglicht te staan: alle kinderen moeten ten slotte spuiten om hun glucosewaarden bij te sturen. Vragen over insulinepompen kunnen worden beantwoord. Ouders hebben tijdens de Stranddag de gelegenheid ervaringen uit te wisselen in de strandtent. Vrijwilligers van de DVN-werkgroep Ouders en Kinderen zijn aanwezig om tips en steun te verlenen.

Voor een impressie van vorige Stranddagen verwijzen wij u naar www.stranddag.dvn.nl.

[einde bericht]


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de Diabetesvereniging kunt u terecht bij de perswoordvoerder van de Diabetesvereniging Nederland: Paula Harte, e-mail p.harte@dvn.nl; telefoon 06 539 132 44.

Werkzaamheden Diabetesvereniging Nederland
De DVN helpt mensen met diabetes een normaal en actief leven te leiden door voortdurend te pleiten voor betere diabeteszorg bij overheid en zorgverzekeraars en door het bieden van voorlichtingsmaterialen en activiteiten als cursussen, gespreksavonden, symposia, educatieve weekeinden en weken. De DVN heeft ruim 58.000 leden en is daarmee de grootste patiëntenvereniging van Nederland.
Meer informatie is verkrijgbaar via de volgende websites: www.dvn.nl, www.sugar.nl, www.sugarkids.nl
De DVN Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@dvn.nl is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar (’s nachts alleen bij nood).

Trefwoorden: Bewegen, Diabetes, Insuline, Kinderen, Plezier

Contact Diabetesvereniging Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share