Met Inforay snel zinvolle informatie uit Psygis voor De Grote Rivieren

Door: Inforay International  30-01-2009

GGZ instelling De Grote Rivieren heeft met succes data uit Psygis ontsloten ten behoeve van managementinformatie en operationele rapportages. De Grote Rivieren heeft hiervoor gebruik gemaakt van het vaste prijs 5 dagen implementatieplan en de Inforay Business Intelligence software.

Ron Trompper, informatiebeheerder:
“Inforay werkt als rapportage- en autorisatieschil om onze ‘operational data store’. Inforay is hiermee een betaalbaar en gemakkelijker te gebruiken alternatief voor bijvoorbeeld de Powerplay kubus van Cognos. Ik zie de mogelijkheden voor rapportage, analyse, ad-hoc query en autorisatie van Inforay als logische aanvulling op de Psygis rapportages.”

“We kunnen nu snel reageren op gebruikerswensen en analyses doen, omdat in het Inforay informatiemodel de verbanden tussen de Psygis tabellen al zijn vastgelegd. De meer gevorderde gebruikers binnen de afdeling Planning&Control kunnen nu zelf de gegevens ‘bij elkaar slepen’ zonder dat kennis van de tabelstructuur van Psygis nodig is. De overige gebruikers (o.a. alle behandelaren) krijgen kant en klare dashboards en rapportages met alleen de informatie die er voor hen toedoet. De Inforay rapportages blijken in de praktijk meer betrouwbaar te zijn dan de Psygis rapportages en we hebben zelfs enkele fouten uit de Psygis rapportages aan het licht gebracht, zoals dubbeltellingen in de kliniek.”

Adri Groenendijk, circuitmanager Circuit Ouderen:
“Als antwoord op de toenemende vraag naar efficiëntie en doelgerichter werk hebben we voor de Inforay aanpak en software gekozen. De implementatie is binnen het gestelde budget van 5 dagen opgeleverd en we zijn tevreden over het resultaat. Hiervoor was het niet mogelijk goed leesbare rapportages uit Psygis te krijgen. Ter plekke kunnen we nu de rapportages aanpassen en presenteren in het formaat waarin de gebruiker de informatie wil zien. Inforay is een goede aanvulling op Psygis doordat nu ook de actuele caseload, individuele taakstelling en signaleringslijsten per individuele behandelaar toegankelijk worden gemaakt.”

“De Inforay software dekt zowel de strategische, tactische als operationele informatiebehoefte af en we hoeven geen andere software hiervoor aan te schaffen of aan te leren. Het laagdrempelige licentiemodel van Inforay, waarbij onze gehele organisatie ongelimiteerd gebruik kan maken van de Inforay Suite, stelt ons in staat een breed draagvlak te creëren en zorgt voor meer continuïteit doordat circa 800 van de 1000 medewerkers dezelfde rapportages gebruiken. Dit scheelt een hoop handmatig werk en papierenrompslomp en je behoudt hiermee beter het overzicht. De snelheid van de Inforay toepassing is goed en dit is essentieel voor dit soort interactieve internetapplicaties.”

“De volgende stap is om de gegevens uit onze personeelsapplicatie (PMS) en financiële applicatie (Exact) te integreren zodat we één totaalbeeld krijgen en dwarsverbanden kunnen zien tussen de applicatiegegevens, ten behoeve van geïntegreerde en betrouwbare managementinformatie.”

-----

Over De Grote Rivieren
De Grote Rivieren is een GGZ instelling met circa 1000 medewerkers, actief in de regio Zuidwest-Nederland. Op meer dan dertig verschillende locaties zijn er kantoren voor de ambulante en deeltijdhulpverlening, klinieken, dagactiviteitencentra en begeleide woonvormen. De locaties liggen verspreid over de gehele regio, waardoor De Grote Rivieren vrijwel altijd ‘dicht bij huis’ is.

Mensen met psychiatrische problemen hebben professionele hulp nodig. De Grote Rivieren biedt die hulp. Deze hulp gaat, indien nodig, verder dan alleen behandeling van het probleem. Het doel van onze behandelingen is namelijk altijd dat de cliënt in de samenleving zijn of haar leven zelfstandig kan leiden. Wanneer dat na de behandeling niet op eigen kracht gaat, dan bieden wij begeleiding en trainingen op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding.