MVO VOOR MKB: MVO in een notendop

Door: jourdan sustainability coaching  01-04-2011
Trefwoorden: Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een compleet MVO-plan op slechts drie A4-tjes. Dat biedt ‘MVO VOOR MKB’: een vernieuwende aanpak voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Persoonlijk, praktisch en ‘to the point’. Een eenvoudige en snelle manier voor MKB’ers om duurzaamheid in de praktijk te brengen.

 

MKB’ers staan voor hun bedrijf en zijn vaak betrokken bij hun omgeving. Het MKB vormt de motor van de Nederlandse economie en heeft in een duurzame maatschappij een cruciale rol. Uit onderzoek blijkt echter dat MKB’ers vaak denken dat de zorg voor een duurzame maatschappij is voorbehouden aan grote bedrijven en multinationals.

 

MVO loont

“Onzekerheid over de kosten, opbrengsten en gevolgen van MVO maakt dat veel MKB’ers terughoudend zijn”, zegt Albert Jourdan van jourdan sustainability coaching in Amersfoort. “Dat is een gemiste kans. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is juist steeds vaker een belangrijke voorwaarde om te mogen (blijven) leveren aan overheden, grote bedrijven en multinationals. MVO loont, zeker ook voor het MKB, en is niet alleen een zaak omdat het hoort of moet.”

 

Reden voor jourdan sustainability coaching om het nieuwe label MVO VOOR MKB te lanceren: een concreet stappenplan naar een MVO-aanpak op slechts drie A4-tjes. Hiermee kan de MKB-ondernemer direct aan de slag met het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Dat gaat verder dan afvalscheiding en de thermostaat een graadje lager zetten. Jourdan: “MVO VOOR MKB biedt een bedrijf concrete handvatten om alle kansen te vinden én te benutten. Dus geen nadruk op ingewikkelde methoden en technieken, maar effectieve begeleiding op basis van een praktische invulling. Duurzaam denken wordt hiermee doen.”

 

Maatwerk

MVO VOOR MKB is maatwerk. Omdat elk bedrijf uniek is en eigen kansen biedt voor MVO, is de invulling per bedrijf anders. Het doel is om te komen tot een MVO-aanpak waarmee de medewerkers uit de voeten kunnen. Hun inbreng is dan ook van groot belang. MVO VOOR MKB geeft persoonlijk advies en praktische ondersteuning en gaat waar nodig de confrontatie aan. Expert, gids en geweten: dat is MVO VOOR MKB.

 

MVO VOOR MKB is een initiatief van jourdan sustainability coaching.

Voor meer informatie: www.mvovoormkb.nl


Contactpersoon: Albert Jourdan

Telefoonnummer: 06 15 463 488

Trefwoorden: Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Contact jourdan sustainability coaching

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share